На няколко места из нет-а попаднахме на страховити цени от страна на фризьорски салони за направа на коса в стил омбре (между 80 и 120 лева!!!). Нали се сещате за нашумялата тенденция – тъмна в корените и постепенно преливаща в русо към краищата. Цените ни се сториха почти безобразни, а техниката - семпла за направа у дома. Благодарим за вдъхновението от страна на наша читателка, която сподели, че ефектът може да се постигне в домашни условия. Ние от своя страна се поразровихме за няколко техники, които да приложите за отлични резултати.

Три варианта как да си направите омбре у дома
Вече сме ви показвали специалната серия на L'oreal, която освен боя, включва и специална четка, с която да я разнесете по краищата и боядисването да стане лесно и чудесно. Ето и видео по темата, което ще ви улесни:

Можете да направите омбре ефект и с различни обезцветители, блондори и изсветлители – това в случай, че имате по-тъмна коса, която трудно ще се повлияе от светлите бои. В този случай трябва стриктно да спазвате указанията, за да не станете прекалено руси, например. Техниката изисква и използването на четка за боядисване и алуминиево фолио. Ако косата ви е по-дълга, със сигурност ще можете сами да си направите по-светли краищата.
По наше мнение, третият вариант е най-лесен и евтин, а освен това съдържа естествени съставки, които омекотяват и подхранват косата. Един от натуралните начини за изсветляване на косата е чрез кислородна вода, смесена със сода бикарбонат и няколко лъжици мед. Може кислородната вода да е смесена само със сода, а също и да използвате само кислородна вода в бутилка с пулверизатор. Вижте във видеото:

А, ако случайно имате къса коса и се чудите дали ще се получи, уверяваме ви, че отново ще изглежда атрактивно и интересно.

Сиара, Снимка: GettyImages/Guliver Photos