На първо място не чоплете лака, когато видите, че е започнал в краищата на нокътя да се бели. Това в случай, че имате намерение да не го премахвате с лакочистител, а да замажете щетите качествено!

Ако лакът на един от ноктите е започнал да се бели, но щетите не са големи, вземете клечка за зъби и същия цвят лак за нокти. Потопете клечката за зъби в лака и минете между нокътя и лака. Притиснете добре, докато засъхне.
За да предотвратите нататъшни щети и да го запазите за поне още няколко дни, може да използвате малък трик – минете още веднъж с топ лак или безцветен лак.



Ако щетите по олющеното са в по-големи размери, тогава трябва да намесите малко лак за нокти. Изцедете добре четката, така че на нея да остане съвсем малко лак от този, с който сте лакирани в момента, разбира се. Единият вариант е да лакирате само зоната, която е започнала да се бели, а другият – да лакирате целия нокът. Когато минете с топ лак, няма да имате никакви грижи поне за още два дни.

Ако само един-два нокътя са започнали да свалят своята „цветна кожа”, то спокойно можете да почистите с лакочистител и да лакирате само тях.

Имате ли свои трикове за запазване лака дълготраен?

И не забравяйте, че най-лошите врагове на красиви лак са водата, мазнините и мръсотията!