Червеното несъмнено е впечатляващ цвят, а нанесен на устните, той е знак за смелост, доминантност, сексапил и изтънченост едновременно.

Още от времето на Клеопатра червените устни се задължителни за жените, които искат да направят силно впечатление. Вечни модни икони като Одри Хепбърн и Мерилин Монро редовно са залагали на този коз и той винаги е успявал. А днешните холивудски звезди повече от всякога са влюбени в червените устни.

Сега, когато сезонът на празниците е буквално зад ъгъла, за много жени яркото червило е примамлива опция, чрез която могат да изразят своя стил. Прочетете всичко, което трябва да знаете, за да изглеждат устните ви по възможно най-добрият начин.

Избор на нюанс

Хиляди жени избягват червените червила, защото смятат, че не им отиват. Модните експерти обаче са категорични – всяка дама може да изглежда чудесно с този цвят, стига да избере правилния нюанс.

Козметичният пазар предлага различни варианти на червените червила. Това е добре от една страна, но от друга увеличава опасността от грешки. Както правилно избраният нюанс може да направи така, че да изглеждате секси, изтънчени и привлекателни, така и погрешният избор може да ви докара натрапчив или дори вулгарен вид. Затова първата стъпка за безупречни червени устни е намирането на подходящото червило.

Експертите се обединяват около мнението, че най-важното при избора на нюанс е той да отива на тена на кожата на лицето и на цвета на косата, а не на дрехите ви. Ето и какви са техните съвети за различните типове жени:

  • Блондинки с тъмен тен - топли светли нюанси. Най-подходящи са червилата с коралов, портокалов или меден цвят.
  • Блондинки със светъл тен – червила с леко синкави нюанси. За тези дами най-добрият избор ще е червеното с розови или виолетови отблясъци.
  • Брюнетки с тъмен тен – тъмни топли нюанси на кафеникава основа, като най-подходящи са бронзовата и златната.
  • Брюнетки със светъл тен – червила с нюанси на къпина, ягода, малина – т.е. в бордо и лилаво.
  • Червенокоси с тъмен тен – топли нюанси на кафява основа.
  • Червенокоси със светъл тен – червила с по-тъмни нюанса от сорта на червено вино. Червенокосите жени трябва да избягват портокаловите нюанси.

Все пак най-добрият метод за избор на съвършеното червено червило е изпробването. Пробвайте колкото се може повече нюанси. Най-подходящият за вас не трябва да придава на лицето ви изтощен вид, както и да прави зъбите ви да изглеждат жълти.

Съвет:Ако имате малки устни, не избирайте червила с тъмни нюанси. Също както дрехите в тъмни цветове правят фигурата ви по-слаба, така и тези червила ще направят устните ви по-тънки.

Секси червени устни в 4 стъпки:

  1. Подгответе устните - червеният цвят привлича цялото внимание към устните ви, затова не трябва да си позволявате те да бъдат набръчкани или напукани. Меките гладки устни са отлична основа за лесно и равномерно нанасяне на червилото.
  • Ексфолирайте устните с помощта на четка за зъби или специален пилинг продукт за тази част от лицето;
  • Намажете ги с вазелин или балсам, почакайте 2 минути и отстранете със салфетка;
  • Нанесете на устните малко количество течна пудра и върху нея малко пархообразна пудра (по този начин червилото ще се задържи по-дълго).
  1. Първо използвайте молив – червеният цвят трябва да се нанася много прецизно, защото при него всяко излизане извън естествената линия на устните не изглежда добре. Също така с течение на времето червилото се размазва, а ако е по-мазно буквално се разтича. За да избегнете този неприятен ефект, а и за да ви е по-лесно да оформите устните, използвайте молив. Той трябва да е в същия нюанс като червилото. Очертайте внимателно контура, а след това нанесете цвета и по самите устни. Оцветяването им с молив ще помогне на червилото да издържи по-дълго.
  2. Нанесете червилото – най-добре е да нанасяте червеното червило, както и всички останали светли, ярки цветове, с четчица. „Загребете” с нея от червилото и нанесете в средата на долната устна. Допрете устните си една в друга и размажете нанесеното количество, а след това внимателно очертайте ръбчетата на устата. Следва оцветяване и на горната устна. Не забравяйте накрая да нанесете червило и на вътрешната страна на устата, където устните се събират. Тази област често е забравяна от жените, но когато заговорят, пропускът им веднага се забелязва.
  3. Придайте блясък на устните – матовите червила ви правят да изглеждате по-възрастни и е добре да ги избирате, ако използвате червеният цвят през деня. Но за вечерно излизане няма да сгрешите, ако добавите малко блясък, който прави устните по-плътни. Някои експерти препоръчват да се нанася блясък само в средата на долната устна, за да създадете илюзия за по-дебели устни.

Празничен съвет

Комбинирайте класиката с класика - червените устни се перфектен избор, ако планирате да се появите на празничното парти в малка черна рокля. Яркият цвят на устните ще ви помогне да разбиете монотонността на тъмното облекло, а освен това няма да сте принудени да прекарате часове в подбиране на допълнителни аксесоари. Малка черна рокля + червено червило = ултимативната елегантна комбинация, която създава впечатление за безпогрешен стил.

И накрая…

Червените устни се достатъчно модни сами по себе, така че трябва да се погрижите останалата част от грима ви да бъде минимална. Гримирайте очите си дискретно и нанесете много малко руж.

Малък трик: по-добре е първо да нанесете червилото, а след това гримирайте очите си. Така ще знаете кога гримът ви вече е достатъчен.