Не всяка жена се е родила с вежди, за които останалите могат само да завиждат. Но затова пък знаем добре, че гримът допълва и заличава всеки недостатък. Както при полагането на очна линия, спирала за мигли, фондьотен и сенки, така и при гримирането на веждите има определени правила. Ако искаме резултатът да е „уау”, а не „ау”, по-добре да се доверим на наръчника, за който се постарахме да е пълен и изчерпателен.

При наличие на тънък косъм и редки вежди, е добре да използваме кафяв молив, който не бие много на очи. В противен случай рискуваме да заприличаме на палячо.

За още по-натурален облик на веждите, вместо молив може да използвате пудра за вежди. Тя е с консистенцията на сенки за очи, но е достатъчно покривна и предназначена специално за тях. Четката, с която нанасяте трябва да е тънка и с къси косми.

Моливите за вежди трябва да бъдат внимателно използвани от дамите с мазна кожа, защото лесно се размазват и разтичат. Единият вариант е да изберете по-твърд молив, а другият е да положите за основа пудра, която ще обере мазнината.

За справяне с непокорните вежди
Дългите вежди обикновено трудно се фиксират. Това естествено затруднява оформянето им, както и тяхното запълване.

Малък трик за фиксация, който може да приложите е използването на пяна за коса. Трябва ви съвсем малко от нея – впръскайте на върха на пръстите и разнесете върху веждите. Със специална четка за вежди (има и моливи, на които капачките са с подобни четки) разрешете. Това ще осигури желаната от вас форма през целия ден.



Ако не разполагате със специална четка за вежди, може да използвате четката от спиралата за мигли. Естествено, след като добре сте я почистили и подсушили.

Разкрасителната индустрия предлага и оформящ гел за вежди, който действа на същия принцип. Флакончето прилича на спирала за мигли, както и четката, но е прозрачен. Добра опция за непокорни вежди.

Кой е идеалният цвят за моите вежди?
Когато избирате цвят за молива или друг продукт, правилото е, че той трябва да е с една идея по-тъмен от цвета на косата (или боята, която се използва за боядисване), което означава, че и веждите ще изглеждат по този начин. Това създава усещане за баланс и пропорции на дамското лице.

Брюнетките е препоръчително да използват продукти, които са с една идея по-светли от цвета на косата или боята за нея. Всичко това е с цел веждите да изглеждат максимално естествени и привлекателни.

Каква е техниката на продукт върху веждите?
Ако моливът е много мек съществува реална опасност някои участъци да изглеждат по-тъмни от други. За да избегнете подобна неприятност, оставете молива за няколко минути в хладилника. Така той ще стегне и няма да е прекалено мазен при нанасяне. Движенията при никакъв случай не трябва да са цели – да описвате полумесец от единия край на веждата до другия, а кратки и отсечени, така че, ако сбъркате, цялостната линия да не бъде нарушена.