Има жени, които са благословени с перфектна кожа на лицето. Тези жени не знаят какво е да имаш пъпка, червенина, пукнатина или какъвто и да било друг дефект. На тях никога не им се е налагало да се чудят как да прикрият пъпката, появила се в най-неподходящият, разбира се последен момент за някое събитие, парти и т.н.

За онези от нас обаче, които не могат да се похвалят с подобна благословия, е болезнено ясно и познато какво значи да се бориш с проблемна кожа, която обича да те изненадва с неприятности, когато й скимне, в най-неочаквани моменти.

Ако вие сте една от онези, с не чак толкова перфектните кожи, то тази статия е за вас. Ние ви предлагаме може би най-ефективният начин за прикриване на “неканени гости” по лицето ни:

Най-добрият начин да прикриете несъвършенство на лицето си е като използвате сух коректор, който да нанесете над фон дьо тена, върху проблемното място. Нанесете го с много малка четка, така че да покрие само пъпката, а не кожата около нея. Цвета на фон дьо тенът трябва да пасва на този на шията ви. Сухият коректор трябва да бъде абсолютно същият цвят или възможно най-близък до тена на лицето ви и да е без никакво масло и други мазнини. Ако използвате подочен коректор, той трябва да е един тон по-светъл от естествения ви.

*Опитвайте се да не третирате пъпката с ръце, освен ако не е крайно необходимо. Ако се стигне до подобна манипулация,  раната остава влажна и сълзи известно време и не можете да нанесете нито фон дьо тен нито коректор. Изчакайте да изсъхне напълно или си купете стипца от най-близката аптека и я приложете върху проблемното място... има страхотен ефект.