Има няколко съвета за красота, които бързо ще избършат от лицата ви умората и махмурлука, за да заблудите всички, че предната вечер в 9 вече сте били в леглото, а днес сте отпочинали и свежи като киселите краставички, за които така мечтаете. Всъщност малко неща са по-неприятни от това да се събудиш с вкус на памук в устата и подпухнали очи, за да осъзнаеш бавно и болезнено, че трябва да ходиш на работа, на среща или нещо друго, което изисква да се приведеш в приличен вид в рамките на час. Има начин. Ето го и него:

Умно планиране

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Ако ще излизате и има голяма вероятност да прекалите с напитките, планирайте умно как да намалите щетите. Сложете голяма чаша вода на нощното си шкафче, както и мултивитамини. Когато се приберете (дори да искате просто да се проснете на леглото и да заспите на секундата) изпийте водата и мултиватимините - така със сигурност ще си осигурите по-добро утро. Ако сте жадни, ставайте и пийте още вода - толкова колкото е необходимо.

Погрижете се за тези сухи устни

Често забравяме за устните си, но те са точно толкова сухи, колкото всяка друга част от тялото след нощ, изпълнена с танци и забавлания. Сложете малко вазелин или балсам преди да заспите, веднага щом станете и преди да излезете от вкъщи. Този разкрасителен съвет ще работи още по-добре във ваша полза, ако използвате продукт с лек цвят - така лицето ви ще добие още повече свежест. Избягвайте червилата - те само ще се напукат на сухите ви устни. 

Старият трик с краставицата

Има причина поставянето на резенчета краставица върху изморени очи да е толкова популярeн и често препоръчван трик. Дехидратацията от алкохола не помага за отпочинали очи, дори напротив. Дори и да изпиете едно кило вода вечерта, когато се събудите, вероятността да сте с подпухнали очи, е доста голяма. Две парченца изстудена краставица за няколко минути и воала - ще "разсъните" клепачите си. 

Лека храна

Знаем, че в такива моменти нищо не звучи по-апетитно от мазна и солена закуска. Не се поддавайте - не само заради фигурата си, а и заради лицето си. Солта и мазнината, които звучат така добре, всъщност ще изсушат още повече и без това сухата ви кожа. Вместо това - хапнете портокал или друг оранжев плод, както и зеленчуци, богати на витамин А. Може и да не е толкова вкусно, но по-късно ще ни благодарите.

Добавете блясък

След запой кожата няма никакъв блясък. Ползвайте хидратиращ продукт с цвят или течен бронзант на скулите и челото. Само не прекалявайте, за да не заприличате на плашило в оранжево. В този случай малкото е повече.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Неутрализирайте червените очи

Краставицата може и да помогне за справяне с торбичките под очите, но капилярите са друго нещо. Може би обикновено сте с опушен грим, включващ сива или черна очна линия, но на сутринта те само ще подчертаят червените ви очи. Подчертайте долния си клепач с бяла или очна линия в неутрален цвят - от вътрешната страна. Така ще освежите очите си и ще туширате червенината им. Естествено, винаги можете да ползвате и капки за очи, които са предназначени за подобни ситауции.

Душът

Това всъщност е разкрасителен съвет номер едно за справяне с махмурлука. Душът не само ще отмие неприятните миризми от косата ви, но и ще поразсъни сетивата ви, така че да се почувствате малко повече "човек". Действайте смело.