Дантелата е кралицата на текстила. Тя е символ на елегантност и лукс. Красивите женски нокти пък разкриват изяществото на женските ръце. Затова решихме да съчетаем финеса на дантелата и елегантността на маникюра. Вижте сами какво се получи.

Необходими материали:

Снимка: LadyZone.bgбяла или черна дантела
лак
топ лак
ножичка за кожички
пиличка за нокти
нокторезачка

 

 

Направа:

1. Лакирайте ноктите с избран от вас цвят. Ако сте решили, че ще използвате черна дантела, то тогава подберете лак, който ще контрастира на черно. Ние експериментирахме с различни цветове лак и дантела.

2. Предварително изрежете дантелата горе-долу във формата и големината на нокътната ви плочка.

3. Нанесете втори слой лак. Изчакайте около 20 секунди да изсъхне, след което залепете дантелата.

Снимка: LadyZone.bg

4. С помощта на острия връх на пиличката притиснете дантелата по нишките, за да залепне по-добре за лака. Така направете с всички нокти един по един.

5. Изчакайте лакът да засъхне добре и нанесете топ лак.

Снимка: LadyZone.bg

6. Изрежете неравните и стърчащи краища на дантелата с ножичката или ако ви е по-удобно - с нокторезачка. Дооформете неравностите с пиличка за нокти.

Снимка: LadyZone.bg

Бонус съвети:
Ако лакирате с топ лак върху бяла дантела, тя се обезцветява и не контрастира силно. Ако сте решили да използвате или разполагате само с бяла, може и да не слагате топ лак накрая. Така дантелата няма да бъде фиксирана и маникюрът ще издържи по-кратко, на за сметка на това ще е ефектен.