Всяка една от нас иска да се радва на чиста, здрава и сияеща кожа. Разбира се, нищо не ни пречи да се подлагаме на разкрасителни процедури и да спазваме строг режим, комбинирайки скъпи продукти, но нека си го признаем: кой има времето, парите и желанието да го прави? Не и ние.

Ето защо решихме да съставим списък с най-основните стъпки, които гарантирано ще окажат благотворен ефект върху лицето ви. Те не са нито ангажиращи, нито скъпоструващи, но пък действат. Опитайте!

Гъба за лице вместо кърпа

Кърпите за лице са прекалено груби за чувствителната ни кожа, а и са като истински развъдник за бактерии. Вместо това ви съветваме да се доверите на специална гъби за лице. Тя е щадяща към кожата и нежно ексфолира запушените пори. Добро решение е т.нар. гъба конджак, която можете да откриете тук.

Използвайте мокрите кърпички за лице правилно

Ако това е избраният от вас метод за почистване на лицето, не забравяйте следното: мокрите кърпички често съдържат консерванти, които изсушават и възпаляват кожата ви. Поради тази причина е добра идея да изплаквате лицето си след като сте ги използвали. Така кожата ви е както чиста, така и здрава.

Колкото по-хидратирана, толкова по-красива

В дните, в които кремът ви за лице не успява да си свърши работата (като през студените януарски дни например), заложете на лосион, съдържащ хиалуронова киселина. Той ще се погрижи кожата ви да е добре хидратирана през целия ден.

Ексфолирайте под душа

Редовната ексфолиация е ключът към здрава и красива кожа. За да си спестите време и усилия, предлагаме ви да извършвате тази процедура под душа. Тогава кожата ви е мека, а порите ви – значително по-лесни за почистване.

Заложете на свой собствен освежаващ спрей

Макар и страхотен начин да освежите лицето си, спрейовете за грим често надхвърлят желаната от нас сума. Ето защо предлагаме да си направите свой собствен. Всичко, от което се нуждаете е ново шишенце с пулверизатор, минерална или филтрирана вода и няколко капки етерично масло. За тези от вас, които имат акнетична кожа предлагаме да заложат на ментовото масло, което ще успокои и облекчи лицето ви.

Слънцезащитните продукти са задължителни

Колкото и малко време да искаме да отделяме пред огледалото, няма как да пропуснем слънцезащитната грижа. Еднократното нанасяне на подобен продукт обаче не е достатъчно. Съветваме ви да заложите на компактна слънцезащитна пудра, която да носите винаги с вас – така ще бъдете сигурни, че винаги сте защитени.