Сигурно ви се е случвало сутрин да бързате и да нямате време за всички четки, апликатори, палитри с грим и отделни сетове. Имате много от тях на тоалетката, но в бързането сутрин само плисвате вода, за да освежите лицето и бързате към автобуса. Или пък друга ситуация - предстои ви вечерно парти. Отделяте цял час за грима си пред огледалото, но резултатът... Ех, резултатът - никога не е такъв, какъвто ни се иска, какъвто гледаме в списанията и сайтовете. Всъщност за гримирането (както и сменянето на изгоряла крушка) се изискват умения.

Едно козметично откритие - лепенки с грим, може и да промени тези ситуации. Методът изглежда забавен. Все още нямаме личен опит с тях, но мислим да пробваме съвсем скоро.

Какво представляват лепенките с грим?

Това са меки апликатори за еднократна употреба с анатомична форма. „Напоени” са с минерални сенки за очи в цветове и дизайн, вариращи от нежни тонове за през деня до артистични вечерни форми. Съществуват подобни апликатори, предназначени за устните и ноктите. Принципът на отпечатване е същият.

грим

Снимка: www.coloronpro.com

Лепенките са хипоалергични и поставянето им не изисква умения за гримиране. Гримът се отпечатва върху клепача само с малко притискане.

Поставят се като първо се фиксират в средата на затворения клепач, след това се разстилат внимателно към двата ъгъла на окото. Придържат се с показалеца и средния пръст, които оформят знака за победа. С показалеца на другата ръка леко се минава по цялата повърхност на апликатора. Хартията се отлепва и се изхвърля. Върху грима се нанася специална пудра, която го прави водоустойчив.

Това е – гримирахме се.