Може би не на всички е известно, че собственият ни биологичен часовник диктува както пулсациите на всеки един орган от тялото ни, така и на живота на кожата ни. Така че, за да достигнем оптималния ефект от всяка една козметична процедури, съответно козметичен продукт, трябва да се съобразим със собствения си биоритъм.

Какво означава това?

Сутрин рано, веднага след сън, кожата ни не се е събудила, тъй като обменните процеси са все още забавени. Това е идеалният момент да почистим кожата с подходяща нежна емулсия, тоалетно мляко и/или тоник.

Ок. 8 часа, независимо че кожата ни вече се е разсънила, не бива да я товарим с прекалено активни кремове. Подходящи са овлажняващи средства, и най-добре козметика от природата, богата на витамини и минерали.

Между 10 и 12 часа е най-благоприятното време за масаж. Точно в този интервал от денонощието се активира секрецията на жлезите, в резултат на което кожата започва да лъщи. Туширането на този неприятен ефект се постига с матиращи средства.

В ранните следобедни часове може да използвате тоник за освежаване и хидратиране на кожата.

В късния следобед не третирайте кожата с нищо. Според специалистите в този период на деня кожата е неподвластна на каквито и да било процедури.

В часовете след 18 кожата е отново възприемчива към всякаква козметика. Подходящ момент да й подарите почистване, пилинг маска или масаж.

В късните вечерни часове, непосредствено преди сън, е времето за сауна, парна баня, душ и избраният от вас нощен крем.