Тъкмо сте се лакирали, но трябва да излизате бързо. Ами, сега? Ако се нуждаете от триминутно изсъхване на лака, ето го решението – поставете ръцете под студена струя вода и изчакайте три минути. Лакът ще изсъхне много по-бързо, отколкото сте очаквали.

Ако лакът ви засъхва с балончета на ноктите, причината може да се крие в неправилното съхранение на опаковката – най-често на по-топло отколкото е нужно. За да сте сигурни, че ефектът винаги е гладък, дръжте лака в хладилника на студено.

Лакът с брокат е истински кошмар за почистване, нали? Ето с този трик той ще остане в историята – напоете малко памук в лакочистител, поставете върху нокътя и увийте с алуминиево фолио. Изчакайте няколко минути. Резултатът ще ви смае.

Ето още 2 умни решения, които може да прилагате винаги, когато искате да изглеждате красиви моментално!

За да избегнете нацапването на горния клепач, докато нанасяте спирала за мигли, поставете зад миглите пластмасова лъжичка. Така черното ще попадне не върху кожата, а върху пластмасата. Може да го направите и с обикновена лъжица, но с нея ще е по-трудно, тъй като е по-тежка.

За краставици против подпухнали очи сме чували, но за картофи? Ако в момента не разполагате със свежите зеленчуци, то използвайте тънки шайби обелени картофи. Те ще охладят зоната около очите и ще премахнат подуването.