Знаете ли, че жените започнали да украсяват ноктите си още преди новата ера? Китайките използвали комбинация от яйчен белтък, желатин и пчелен восък, за да си направят консистенция, с която да се лакират. Към нея добавяли различни намачкани цветя, за да добие продуктът желания цвят. Естествено днешните лакове за нокти нямат нищо общо с примитивната техника. Използват се различни съставки и съединения, които са силно запалими, като например нитроцелулоза. Други добавки имат за цел да придадат цвят или да намалят времето за съхнене след нанасяне, както и устойчивостта.


Колко време е годен за използване един лак за нокти?

Точно както лакът изсъхва на нашите нокти, така лесно може да изсъхне и докато се намира в малкото флаконче. Разбира се, ако не полагате правилните грижи за него. Ако те са налице, оцветяващата течност за нокти може да издържи до две години, без да изсъхва. Дори и след това време, продуктът не е опасен за употреба, но тя става невъзможна, заради сгъстената консистенция.



Трикове, с които ще удължите живота на лака за нокти

1.Важно е да съхранявате лаковете си на хладни и сухи места. Най-големите им неприятели са топлината и слънцето.
2.Никога не оставяйте отворена опаковка за дълго време, освен във времето, в което нанасяте на ноктите.
3.Редовно почиствайте гърлото на флакона с памуче и малко лакочистител. Когато отцеждате четчицата, по гърлото на шишето се натрупва течност, която засъхва. Тя от своя страна не позволява да затворите добре. Това ще позволи следващият път отварянето да стане лесно и безпроблемно.
4.Съхранявайте винаги в изправено състояние.
5.За да не вкарвате излишен въздух в течността, не разклащате и прокарайте шишенцето между дланите си и търкайте все едно потривате длани.
6.Още един малък трик, който можете да приложите без особени усилия – лакирайте се на хладно място, където жегата не може да повреди консистенцията на продукта.