Атрактивна прическа

1 седмица предварително

За кратък период забравете за изправящите преси, маши и агресивни формули. Оставете косата си свободно падаща. Ако не е в подходяща форма, пострижете я в лесна за поддържане прическа седмица преди почивката.

Посетете дерматолог

10 дни предварително

Преди да се покажете по бански, покажете кожата си на дерматолог. Той ще разгледа бенките ви, пъпчиците от акне или ще ви консултира относно епилацията на кожата. Задължително използвайте слънцезащитни кремове, които да изградят бариера пред вредните UV лъчи.

Перфектен маникюр

5 дни предварително

Не си помисляйте да обуете сандали, без да посетите педикюристката си! Изберете красив ярък нюанс лак, който ще подхожда на бронзов загар.

Подгответе тена

15 дни предварително

Изберете си хранителна добавка, която да осигури лесно почерняване и дълготраен тен. Повечето ''слънчеви таблетки'' са на основата на кератеноиди, слен и витамин Е. Друг вариант е да сте постили поне 2-3 пъти басейн, или няколко терапии със солариум.

Полирайте кожата

1 месец предварително

За да сте истинска плажна богиня, започнете да ексфолирате кожата си два пъти седмично. Мъртвите клетки на повърхността карат тена да изглежда сив и нездравословен. Обикновено на кожата й трябва месец за обновяване. Масажирайки я със скраб или ексфолиант, ще успеете да върнете младежкия й блясък.

Изгладете целулита

2-3 месеца предварително

За съжаление това е невъзможно само с прилагенето на козметични кремове. Трябва да комбинирате подходящ хранителен режим със спорт, масажи, много вода и подходяща козметика месеци преди да се съблечете на плажа.

Премахнете излишното окосмяване

2 дни предварително

Методите за това са много. Лазерната и фотоепилацията са с най-продължителен резултат. Бръсненето и епилирането са удобни и евтини, но ефектът им е краткотраен. Депилиращият крем пък може да предизвика обрив. Практичен вариант е кола маската, която ще ви осигури 2-3 седмици красива кожа.

Обилно овлажняване

3 седмици предварително

Младата кожа е добре хидратираната кожа. Обилно нанасяйте върху цялото ви тяло богат подхранващ и овлажняващ лосион. Обърнете специално внимание на сухите участъци като лакти и колене.

Божествени ръце

2 седмици предварително

Не пропускайте вечер без подхранващ тен. Не забравяйте, че ноктите растат по-бързо през лятото край морето, така че носете със себе си пила, с която да ги поддържате в красива форма.