Всички сме изпитвали неприятното чувство от преумора или недоспиване. Лошото е, че освен физическите прояви, много често преумората е придружена и от тъмни кръгове под очите. Да не говорим, че има жени, които по рождение имат такава пигментация, което означава – спали недоспали, все с торбички под очите.

Според Сузана Филипс – гримьорка на различни известни личности (като Кейт Мос, Уинона Райдер и Мила Йовович) при борбата с тъмните кръгове, най-добрият начин е да се започне с хубав крем за околоочен контур.Такъв, който ще направи деликатната кожа около очите мека и нежна.

След това вземете околоочен коректор и намажете малко количество на дланта си. С помощта на четка, смесете коректора с малко от крема. По този начин ще получите по-течна текстура. Нанесете тънък слой около и под очите. Не пропускайте ъгълчетата към носа, там пада сянка и изглежда по-тъмно, отколкото всъщност е.

След като попият коректора и крема, нанесете полупрозрачна пудра на прах. Ако ползвате фон дьо тен, внимавайте да е в еднакъв тон с пудрата и коректора, за да не се получи неприятно разминаване.