Дамската прическа завършва красотата на лицето подобно рамка на картина. Стилната прическа може да бъде оформена с всяка добре поддържана коса. Разбира се, генетичните дадености са определящи за дебелината на косъма и гъстотата на косата, но ето няколко трикове, с които може да направите косата си по-пищна:

Боядисване на косата

Визуална измама може да постигнете чрез игра в цветовите нюанси. Например, по-тъмната коса изглежда по-гъста. Ако изсветлите няколко кичура от нея, това ще създаде възприятие за повече обем и предизвикателност на косата.

Измиване на косата

Мийте косата с разнообразни шампоани и балсами, и сами ще откриете любимата си серия. Универсален съвет под душа е да втривате шампоан в скалпа, като по този начин масажирате кожата и подобрявате кръвоснабдяването. То създава по-добро хранене на космените фоликули, необходимо за бърз растеж на косата. Може да се използва рядък гребен с меки зъби, с който да вчесвате насапунисаната коса във всички посоки. В резултат на това косата става по-гъста, здрава и бухнала.

Посоката на вчесване

Когато носите косата си по един начин и същи начин, тя приляга към скалпа, тъй като косъмите заемат постоянно положение. Затова променете пътя или бритона, като ги вчешете по различен начин встрани или нагоре. Използвайте гел, за да не може космите да се обърнат в обичайното положение. Така вече косата ще изглежда по-бухнала в корените.

Косата по време на сън

Ако вържете косата на висока конска опашка, но не и със стегнат ластик преди лягане, на сутринта при отпускане на косата ще имате повече обем при вчесването. Може да спите с меки ролки и ще се събудите с оформени букли.

Избор на прическа

Прическата на пластове например създава оптическа илюзия за по-гъста и обемна коса. Освен това имайте предвид, че колкото по-дълга е косата, толкова по-малко обем има тя в корените, защото косата тежи и приляга към главата. Къдрите съдават по-голяма пищност на прическата. 

Използване на кръгла четка, стилизираща пяна и сешоар

Нанесете стилизиращата пяна в косата. Извивайте кичурите с кръглата четка в основата на космите и с помощта на сешоар оформете косата в желаната прическа. Накрая впръскайте лак за коса в корените и повдигнете кичурите от вътрешната страна с обратния край на гребена за тупиране.

Тупиране

За всяка ретро прическа използвайте гъстата част на гребен за тупиране, като хващате кичури коса обикновено на върха на главата и отзад и ги сресвате на обратно. Поставете гребена под кичура в областта на корените. Придвижете гребена надолу по косата към корените. Повторете това движение, като работите по дължината на кичура към краищата на косата. Старайте се кичурите да не се оплетат. Накрая с широкия край на гребена пригладете косата и напръскайте с лак.

За по-специални случаи може да удължите или сгъстите косата си чрез добавяне на естествени коси, бретони и опашки.