Когато снежинките започнат да валят, перфектният грим и прическа, които сте си направили специално за вечерното парти, са в истинска опасност. Гримьорът на холивудските звезди Кристофър Дръмънд и стилистът Филип Пелуси, цитирани от galtime.com, дават няколко съвета за това как да запазим добрия си външен вид и при лошите зимни метеорологични условия.

Съвети за траен грим:

1. Преди бляскавото събитие в никакъв случай не залагайте на водна основа за грима си. Тя със сигурност ще се разтече при мокро време.

2. Сложете повече грим от обикновено, за да сте сигурни, че поне една част от него ще остане върху лицето ви.

3. Нанесете и няколко пласта от основата.

4. Използвайте водоустойчиви продукти.

Съвети за устойчива прическа:

1. Проверете прогнозата за времето няколко дни преди дългоочакваното събитие и на база на нея решете дали да носите косата си прибрана или пусната.

2. Ако се очертава да вали дъжд или сняг, изберете прическа, при която цялата или поне половината ви коса ще бъде прибрана. Това предполага, че част от косата ще е фиксирана с лак/пяна, което гарантира по-трайна прическа.

3. Ако косата ви евентуално се намокри, може просто да я подсушите, а това става по-лесно и "безопасно", при условие че е вързана на опашка или е свита на кок.

4. Винаги носете в чантата си фиби, ластик или шнола, които да ползвате, ако снегът или дъждът ви изненадат в момент, когато не носите чадър. Опитайте да намерите и някакъв фиксиращ продукт.