Когато ви се случи косата ви да не е в най-перфектния си вид, а нямате време да я измиете няма нужда да се отчайвате. На всеки се случва. Точно затова се постарахме да открием няколко начина, с помощта на които да излъжем косата си, че е чиста, когато всъщност не е. Вижте кои са те:

Напръскайте със сух шампоан

Снимка: http://www.kloraneusa.com

Вероятно едно от най-великите открития за всяка жена, която има проблем с бързото омазняване. Съветваме ви да инвестирате в добър сух шампоан, който ще ви помогне да изглеждате безупречно и то само за две минути. Напъскайте проблемните области, срешете добре, издухайте косата си със сушоара и вече сте готови за излизане.

Използвайте бебешка пудра

Снимка: www.honest.com

Добър заместител на сухия шампоан, в случай че нямате подръка е бебешката пудра. Както може би се досещате обаче, пудрата може да остави бели следи, които със сигурност не биха били красива гледка. За да избегнете подобен сценарий, след като напудрите косата си срешете добре, издухайте със сушоар и леко обършете главата си с кърпа. Така ще сте сигурни, че всички следи са премахнати.

Сплетете косата си

Снимка: Pinterest.com

Подходяща прическа за мръсна коса е плитката. Тя не ви позволява да я омазнявате допълните като същевременно с това ви придава стил. Какво по-хубаво от това?

Пригладете косата си в стегната опашка

Снимка: Pinterest.com

Възползвайте се от това, че косата ви не е особено чиста. Пригладете добре назад, вържете с подходящ ластик и завършете с лак или гел по желание. Така едновременно ще изглеждате зашеметяващо и никой няма да забележи, че сте пропуснали сутрешния душ.

Намере ново приложение на шала

Снимка: Pinterest.com

Възползвайте се от аксесоарите си – експериментирайте с диадема, лента за глава, шал, или каквото друго ви се намира вкъщи. Излишно е да споменаваме, че проблемът с мръсната коса изчезва за секунди, а вие изглеждате просто невероятно.