Ако подсушаването на косата след душ ви отнема много ценно време и след това „упражнение” изпитвате остра нужда от качествен масаж, то значи е крайно време да улесните процедурата. Ето няколко съвета за това какви продукти и техники могат да ви помогнат в тази насока:

Душ филтър

Опитайте да миете косата си с филтрирана вода. Тази, която тече от душа, съдържа химикали, които освен всичко друго, пречат и на бързото изсъхване и стилизиране. Чистата вода не позволява на косата и да се начупва, което пък ще ви спести времето и усилията, необходими за изправянето й с преса, например.

Техники за подсушаване на косата

Използвайте микфибърна, силно абсорбираща  хавлия за подсушаване на косата веднага, след като сте излезли от банята. После вкарайте сешоара в употреба само за минута. И накрая разделете косата си на части и ги сушете една по една, Ако разполагате с приставка, която да насочва струята топъл въздух директно към избрания кичур – толкова по-добре. В противен случай рискувате да пропилеете ценно време в подсушаване на тавана в стаята…

Полезни продукти

1. Използвайте йонен сешоар – той съкращава времето, необходимо за подсушаване на косата наполовина.

2. Заглаждащите серуми и балсами помагат не само за бързото съхнене, но и за заздравяването на кичурите.

3. Ако наистина много бързате, третирайте косата си с козметични продукти, съдържащи алкохол, но не превръщайте това в навик.