Уморени ли сте от постоянното храчене на време и пари, опитвайки се да постигнете перфектния рус нюанс, само за да гледате как бързо се отмива? Ето – няколко коафьора на звездите ви предлагат няколко елементарни неща, които може да направите, за да задържите цвета си наситен и красив за по-дълго време.

Прекрасен Рус свят: Да го задържим по-дълго: слънцето и хлорът вършат много "добра" работа за русата коса, като й оставят оранжевникави и зеленикави отенъци.  Освен това, русокоските трябва да се борят и със сухи коси и увредени краища, което е резултат от тренирането на косата със силни химикали. За да запазите фантастичният си рус цвят по-дълго време, трябва да предприемете следните няколко стъпки:

Използвайте силен и дълбокопроникващ  балсам или маска в последното къпане на косата, преди да се боядисате: това помага да се „запуши” порестата структура на русия косъм, което позволява косата да бъде боядисана равномерно и по-трайно. Също - не боядисвайте косата си ако е изпъкана на същия или дори на миналият ден, защото чистата коса се уврежда най-много. Ако искате да снижите "повредата" на косата си до минимум - като се боядисате, сложете шапка за баня, като по този начин можете да си позволите да седите поне с 10 минути по-малко, защото "задъшавайки" косата под шапката, позволявате на цвета да ви хване по-бързо.

Утолете жаждата на сухите краища: хидратирайте косата си от корена до върха, всеки път, когато я миете с шампоан. Можете да го направите като слагате зехтин или какаово/бадемово масло или овлажняващ серум. Нанасяйте ги от средата до края на косата.

Не й позволявайте да изтънее: постоянното изрусяване на косата унищожава горния слой на косъма, което я прави по-тънка и разрушима с всеки изминал път. За да поддържате обема на косата си, използвайте балсам за обем, а за по-дълготрайно решение слагайте силна маска всеки път, когато я миете, за да поддържате слоевете й здрави. Ако имате спешна нужда от обем в конкретен момент, сложете пяна за обем в корените и в най-долната част на косата (при врата) и изсушете с дифузер.