Да избереш червения цвят, означава не просто да ти харесва, а да си сигурен, че ти отива. Това е много деликатно решение, което задължително трябва да съобразите с цвета на кожата и очите си. Ако прецените, че това е вашият цвят, бъдете наясно, че той най-трудно се поддържа и се отмива много по-бързо от черното, че даже и от русото.

Предлагаме ви няколко съвета за това как да поддържате дълготраен червен цвят на косата.

Червените коси най-често страдат от преждевременно обезцветяване, тъй като червената боя има по-големи молекули от останалите нюанси. Научете се да задържате цвета си по-дълго:

Изчакайте 24 часа преди да се изкъпете: съставките в шампоаните, които са там, за да измият мърсотията, могат да отворят горния слой на косъма прекалено рано, като по този начин цвета се отмива по-бързо от необходимото. Затова изчакайте поне 24 часа, след като сте се боядисали и чак след това използвайте шампоан. Изберете такъв без сулфати (изчистващите химикали).

*Следователно мийте косата си със шампоан възможно най-рядко

Посветете се на балсама: косата ви трябва да е здрава, за да имате по-дълготраен цвят. За тази цел поне веднъж в месеца използвайте дълбоко подхранваща маска. Ако имате възможност, намерете маска, която да предпазва от вредните UV-лъчи, които много спомагат за избледняването на червения цвят.

Намалете температурата : уредите, като сешоар или преса, които са на принципа на високо топлинна обработка, правят косата ви крехка, като по този начин позволявате на цвета да избледнее по-бързо. Сушенето със сешоар, особено на по-висока температура, отнема от блясъка на косата ви. За да избегнете тези неприятности, използвайте серум на термална основа, който предпазва косата от термалната обработка. Сушете косата си максимално рядко и то на най-ниската степен на сешоара.


*Ако решите да си правите домашна маска за коса и добавите е нея алкохол, което е препоръчително – за червената коса най-добрият избор е ром или коняк.