Често ни се случва да бързаме за някъде и трудно да намираме това, което ни трябва. Всъщност това е закон, който важи само в случаите, в които нямаме никакво време да търсим предмета, който ни трябва. Повечето жени биха излезнали без любимия си колан, пръстен или очила, но никога не биха пропуснали да си сложат червило, спирала и руж. Вие какво правите в ситуации, в които откриването на спиралата за мигли е мисия невъзможна?

За вас не знаем, но ще ви споделим какво правим ние.

цветеВместо червило – без притеснения извадете палитрата си със сенки за очи, с подходяща четка или апликатор нанесете желания цвят. Фиксирайте прахообразния продукт с балсам или гланц за устни. Същото можете да направите и с молив за устни, след което да фиксирате (а и за придобиване на малко блясък) с гланц.

цветеВместо руж – тук отново сенките за очи в подходящи цветове ще спасят положението. Изберете най-близкия нюанс до този на ружът, който използвате в момента, но не можете да откриете.

цветеВместо крем за лице – нанесете няколко капки от лосион за тяло. Същата работа ще свърши и почистващото мляко за лице – ще овлажнят и хидратират кожата.

цветеВместо молив за вежди – с четка или апликатор нанесете тъмни сенки за очи. Успех ще постигнете и с  молив за очи или устни. Нанасяйте без да излизате от очертанията на веждите.

цветеВместо лосион за тяло – в действие влиза отново почистващото мляко за лице. За лъскава кожа на краката без притеснения намажете с бебешко мляко или олио.

цветеВместо почистващо мляко за лице – не толкова добра, но все пак успешна работа вършат отново бебешките продукти -  олио и шампоан. Тъй като са направени за чувствителна кожа, не се притеснявайте, че ще ви залюти на очите.

цветеВместо душ гел – шампоан. Какво пък и в шампоана има измиващи частици и емулсии, а и за един път ще спаси положението, вместо да използвате някой изсушаващ сапун за ръце.

цветеВместо спирала – подчертайте дълбочината на очите с черен молив. Е, може и да не ви харесва, но след като не можете да си намерите спирала и това е вариант.

цветеВместо паста за зъби – изсипете една лъжичка сода бикарбонат върху пръста си и започнете да търкате зъбите. Ще се учудите от ефекта.