Козметичните магазини са изкушаващи, в това няма съмнение. Но кое си заслужава парите ви и кое не? Предлагаме ви най-актуалните и най-носими тенденции за есента, които обаче са много лесни за адаптиране към всякакъв тен, цвят на коса и очи.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosЛилави сенки

Красотата на лилавия цвят е, че винаги можете да намерите нюанс, който да отива на вашата кожа. Трикът е да избягвате прекалено светлите тонове и да се насочите към цвят, който изпъква.

Как: Започнете с коректор – нанесете на клепачите, за да уеднаквите цвета им и да си подсигурите база. След това нанесете лилавите си сенки – от миглите до сгъвката на клепача.  
Помогнете на окото си да изпъкне с очна линия в нежно сиво – нанесете възможно най-близо до миглите на горния клепач. Завършете с два пласта спирала.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosПочти безцветни устни

Бледите, напълно безцветни като на зомби устни са в миналото. По-добрият вариант е да се насочите към съвсем лек нюанс в розово и кафяво. Така отново ще е нежно, но няма да "загубите" устните си.
Как: Очертайте устните с бледорозов молив за контур, след това нанесете червилото. Завършете с безцветен глос на горната извивка и в центъра на долната устна, за да добият устните ви плътност.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosРумени бузки

Важно е да намерите подходящ нюанс руж, който да се слива с тена ви, за да не изглеждате като матрьошка. За да намерите правилния тон за вас, ощипете се – цветът, който естествено добие бузата ви, е правилният избор.

Как: Първо, използвайте пръста си, за да проследите линията от центъра на окото си към бузите и друга – от върха на носа. Започнете с ружа там, където двете линии се пресичат (най-високата точка на скулите ви). Нежно нанесете с меки Х-иксообразни движения.

Блестящ тен

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Вместо обичайните есенни тенденции, които повеляват да сме с матиран тен, търсим фондьотен със сатенени частички, ефектът от който е някак освежаващ. Добрата новина е, че не се нуждаете от кой знае колко друг грим – само няколко пласта спирала или ярък, блестящ гланц за устни.

Как: Сложете фондьотен на точки по скулите, брадичката и носа, използвайте влажна гъбичка, за да го разнесете. Не забравяйте да продължите и малко под челюстта.