Модата, като всяка жена, може да пищи. А последният й и най-силен писък в областта на макиажът е две очи в различен по цвят и форма грим. Отдалеч изглежда като забавна, луда смесица от цветове, някои от които поставени не на място. Но всъщност това е най-новата модна тенденция при поставянето на сенки, с която се подчертава красотата на окото.

Сигурно всяка от вас е забелязвала, че двете половини на лицето й са различни. Разликата може да е минимална, но често е и доста видима. При очите това може да се изразява в по-повдигнат или паднал клепач, различна чупка на веждата, и т.н.

Посланието на този вид грим е - нарушаваме правилата и си правим свои.



Използвайки този вид грим, може да се акцентира върху особенността на окото, като тя се подчертае или прикрие.

Грим съвети

Основа за грим
Използването на основа за грим или коректор, нанесен на клепача, осигурява не само гладко равномерно нанасяне на сенките, но и тяхната дълготрайност. Моеж да използвате и малко полупрозрачна пудра, с която ще предотвратите събирането на сенки в гънките на клепача.

Избор на сенки за очи
В зависимост от формата на окото изберете грим тип опушен, готик, класически. За традиционния опушен грим може да използвате сенки за очи ва черно, кафяво или сиво, но вариациите са - сиво, виолетово, синьо; тъмнолилаво, златно, горско зелено; медно, бронзово или бежово. Сенките за очи може да изберете и според цвета на ириса си. Повечето палитри в магазинната мрежа са с три цвята, които са подходящо комбинирани. Въпреки това можете смело да експериментирате с други комбинации. Може да комбинирате различни видове грим  - опушен на едното око, класически на другото.



Очертайте очите
За да имате преливащ, леко размазан грим, използвайте молив за очи. Очната линия пък ще ви придаде по-драматичен вид. Най-подходящите цветове, които може да използвате при грим с очна линия, са кафяво и сиво. Може да комбинирате очертаване с молив на едното око, с очна линия на другото.