Омръзнало ли ви е от заплитащите се краища на косата? Изтощава ли се тя? За да запазите перфектната си прическа и здравината на косъма следвайте следните съвети:

Проблем: Бретонът ви е подстриган прекалено късо

Разрешението: Носете бретонът си настрани, докато порасне достатъчно, за да можете да го пуснете напред. Фиксирайте го със съвсем малко гел и после изсушете със сешоар. Можете да приберете предната част от косата си с фиби, за да прикриете докрай недостатъците на прическата си.

Проблем: Заплетени краища

Разрешението: То е само и единствено честото подстригване. Задължително използвайте балсам най-малко два пъти седмично, за да предотвратите пълното изтощаване на косата. Избягвайте да я навивате с кръгла четка, да я миете с шампоан и да я сушете всеки ден.

Проблем: Кичурите ви променят цвета си

Разрешението: Нанесете боя-оцветител (такава, която се отмива за 4-6 седмици), с един нюанс по-тъмна от този на кичурите ви. Ако и тогава косата ви не придобие желания от вас цвят, потърсете професионална помощ от фризьора си.

Проблем: Суха, изтощена коса

Разрешението: Нанасяйте редовно балсам, който не трябва да отмивате. Той ще хидратира косата ви и ще я защити от вредните климатични влияния. Търсете продукти, които съдържат мляко от ориз, бамбук и магарешки бодил. Сменяйте шампоана си поне веднъж на няколко седмици.