Знаем, че не на всеки тип жена отиват всички цветове. Е, понякога се случва някоя модна тенденция да наложи определен нюанс да се носи от всички (напоследък например забелязваме червеният цвят на устните на много дами), което обаче понякога води до големи катастрофи.

Затова е добре да знаете кои нюанси са подходящи за вас в комбинация с цвета на косата и кожата ви. Например ако чудесно ви стоят розовите нюанси, много е вероятно да не изглеждате особено привлекателни с тъмно червено червило.

Ето нашите предложения:

Бяло русите дами препоръчваме да се придържат към малиновите и бледоморавите нюанси. Отиват им и червила с цвят на капучино.

Златните блондинки е добре да използват коралови, прасковени и кайсиеви нюанси.

Блондинките с матова (тъмна) кожа могат да се придържат към топли прасковени, кафяви или керемидени цветове и няма да сгрешат.

Брюнетките пък - към керемидени, канелени или червени с кафеникави нюанси

Червенокосите ще изглеждат чудесно ако използват топли керемидени, канелени или прасковено кафяви цветове.

Ето и един малък съвет от нас: за да предотвратите бързото изтриване или размазване на червилото, слагайте основа под него, след това очертайте устните с молив. Той трябва да е с цвят много близък до този на червилото, освен ако не сте фенове на модерната преди около 15 години комбинация кафяв молив - бледо червило. Която лично ние намираме за ужасна.

Не се страхувайте да експериментирате - все пак знаем, че цветът на червилото се съчетава най-вече с този на дрехите, стила ви на обличане и това дали се гримирате за вечерно излизане или за ежедневието си.

Тези ориентири в нюансите обаче могат да ви бъдат наистина полезни.