Краят на декември е пълен с празници, което означава и много специални поводи да изглеждате различно. Освен това предполага, че рафтовете с гримове искрят в бляскави и металически нюанси.

Коя жена може да им устои? Трикът е да ги ползвате умело, за да не се превърнете изведнъж в коледна играчка. Ето няколко трика:

1. Изберете една или най-много две области на лицето, които да блестят: очите, устните, бузите или кожата. Останалото нека бъде матирано.

2. Общото правило за сенките на очите е, че земните цветове винаги са подходящи. Помислете обаче за металически отблясъци, като мед, бронз, сребро или злато. Избягвайте такива с едър брокат. Те изглеждат твърде театрално и се нанасят много трудно.

3. Някои козметични марки предлагат чудесни моливи за очи в металическа гама. Комбинирайте ги със сенки в матирани и в неутрални цветове – това ще накара очите ви да изпъкнат по много приятен начин. Ние ви препоръчваме да сложите тъмна слива на зелени и пъстри очи, синьо/сребърно на кафяви очи и медно кафяво на сините.

4. Прекрасен и стилен вариант е да смесите течен блясък за лице с фон дьо тен. Това ще създаде впечатление за естественост. Комбинирайте със сенки в матирани или сатенени цветове. Както е добре да направите и с устните, и с бузите си.

5. Металическите цветове на устните могат да бъдат лепкави или твърде ярки. Препоръчваме ви да ползвате молив за устни, който е леко по-тъмен от естествения им цвят. Запълнете бръчиците. След това изберете блестящ гланс с лек сребърен или златен отблясък.

6. Бърз начин да добавите малко блясък, е да ползвате подходяща пудра. Сложете малко на върха на четката за руж и разнесете към слепоочията, под веждите и високо на скулите. Помислете дали не е удачно да сложите малко на врата и на деколтето си.

Успех и не забравяйте да носите доброто си настроение със себе си!