Освен кремове, маски и почистване, е добре да се грижим на кожата и с масажи. Професионалистите може и да знаят някои тайни техники, но ние също.

#1 Срещу подути очи

Ако се събудите с подути очи, тази мини фрикция е точно за вас. Потопете леко връхчетата на показалците си в крем за очи и с потупващи движения го нанесете в зоната между клепачите и веждите, като започнете от вътрешните ъгълчета на очите си и стигнете до външните.

#2 За изглаждане хоризонталните бръчици на челото

Този 1-минутен масаж ускорява кръвообръщението в зоната на челото и продължава действието си по време на целия ви нощен сън. Поставете трите си пръста (показалец, среден и безименен) на двете си ръце хоризонтално върху средата на челото си. С малки кръгови движения започнете да разтривате челото, като започнете от зоната между веждите и придвижвате пръстите си нагоре към края на челото си. Повтаряйте движението в продължение на 60 секунди.

#3 За лифтинг на бузите

За да повдигнете бузите и изгладите бръчиците на смеха, поставете показалеца и средния пръст на ръцете си непосредствено под скулите близо до устните. С нежни притискащи движения придвижвайте пръстите си от устните към ушите. Повторете 10 пъти.

#4 За лифтинг на кожата на челюстта

Първо, поставете палците върху точката под брадичката, а двата си пръста (показалец и среден) на двете си ръце – в основата й. С нежни пощипвания  придвижвайте пръстите си по протежението на челюстта в посока към ушите. Върнете се обратно по същия път към стартовата позиция. Повтаряйте движението в продължение на 30-40 секунди.