Гримирането на кафявите очи може да е лукаво понякога. Да, независимо, че следвате всички съвети за гримиране, които знаете, очите ви все не са толкова блестящи, колкото искате, не изпъкват, както на рекламите или пък се получава прекалено много грим и в резултат - пак не сте доволни? Предлагаме ви топ 7 трика, които ще ви помогнат да имате кафявите очи, които греят. При това – без значение от това в какъв нюанс ви ги е дарила природата:

1.Металически тонове
Кафявите очи са красиви, без значение от нюанса, но пък това, което ги кара да блестят са металическите нюанси. Златни, бронзови, кафяви и дори розовите сенки с блясък ще накарат очите ви да изпъкват дори още повече. Убедете се сами!

2.Неутрални цветове
Ако искате да подчертаете кафявите си очи, но без да прекалявате с грима, заложете на неутралните цветове. Праскова, тъмносиво и дори кафяво – всички те са чудесен избор, който ще ви стои много добре. Можете да ползвате и само очна линия в някой от изброените цветове и твърде вероятно резултатът приятно ще ви изненада.

3.Бял молив за очи
Много хора смятат, че белият молив не е особено добра идея, но ако го комбинирате с металически тонове и кафяви очи? Изглежда невероятно добре! Не само, че ще подчертае цвета на очите ви, но освен това е трик, за който не много хора се сещат, когато се гримират. Слага се от вътрешната страна на окото – над долните мигли, не отгоре.

4.Блясък
Бляскавите клепачи отиват на ириси във всякакъв цвят. Това естествено включва и кафявите. Малко блясък в тон с цвета на сенките ви ще накара очите да изпъкнат, а и коя жена не иска понякога направо да блести?

5.Коректор под очите

Ако имате тъмни кръгове под очите, има начин да ги скриете и едновременно с това да направите така, че очите ви да изглеждат по-добре от всякога. Сложете малко под окото и размажете, докато не попие. След това сложете фондьотен, а после гримирайте - ще се убедите, че без ужасните кръгове, очите ви никога не са изглеждали по-добре!

6.Тъмнолилава очна линия
Лилавото е един от многото цветове, които ужасно много отиват на кафявите очи. Пробвайте – заменете обичайната кафява или черна очна линия с тъмнолилава. Веднага ще забележите огромната разлика.

7.Знайте кой е вашият цвят
За финал – помнете, че е важно да знаете кои цветове отиват точно на вашия нюанс очи – дали сте с лешникови, тъмно кафяви или съвсем светли, почти пъстри ириси? Избирайте цветове, които подчертават вашия и карат очите ви да изпъкват.