Преди всичко ви препоръчваме да си вземете разделител за пръсти (от дунапрен или силикон) или ако нямате такъв, бихте могла да използвате кухненска хартия – един лист е достатъчен, завийте го и го сложете между пръстите. След това изчистете ноктите с лакочистител (без ацетон), който не само ще премахне остатъците от предния лак, но и нежеланите частици, закачили се за ноктите.

Следват 6 основни стъпки, които ще ви гарантират направата на перфектния педикюр:

Каквото и да се говори, ноктите на краката са също толкова чувствителни, колкото и тези на ръцете. За това нанасянето на безцветен протектор е необходимо. Той защитава нокътя от цветния лак. От друга страна тази прозрачна основа прави повърхността на нокътя по-гладка, което улеснява нанасянето на другия лак.

Когато започнете да нанасяте цветния лак, препоръчваме ви да започнете от крайните пръсти (от кутрето). Повдигайте всеки пръст с ръка, така че движенията ви с четката да бъдат по-прецизни.

Постарайте се да взимате по-малко лакс четчицата, за да намажете нокътя без лакът да прелива. Съвет – когато изваждате четката с лак, премахнете продукта в повече с въртеливи движения около гърлото на шишенцето. Ако все пак прелее при намазване, не чакайте лакът да засъхне на кожата – вземете една клечка за уши (ако нямате специален стик, съдържащ лакочистител), напоете я с лакочистител и избършете. В случай, че лакът е твърде близо до кожата, но не прелива, може да използвате клечка за зъби, за да очертаете добре нокътя.

Преди да нанесете втория слой, намажете ноктите на другия крак, за да може предните да изсъхнат.

Когато дойде ред на втория слой, може да взимате повече лак, за да осигурите по-плътен и по-наситен цвят.

Последната стъпка се състои в топ лака, който ще увеличи блясъка и трайността на лака.

Домашният педикюр вече няма тайни за вас.