Това, че поставяме червено на устните си, не означава, че останалият грим трябва да е семпъл и почти незабележим. Представяме ви 5 различни начина да сте актуални през този сезон – в червено.

Снимка: GettyImages/Guliver PhotosВ стил Монро
Червеното на устните ни в стил Мерилин Монро не е винтидж отживелица – дамите могат да бъдат смели и да изберат ярък цвят за устните си. Очната линия трябва да е удължена във външните краища на окото, а спиралата нежно да продължава линията й. За по-силен ефект може да сложите леки сенки в охра, за да засилите присъствието на очите. Така е направила Скарлет Йохансон.

В стил ГейшаСнимка: GettyImages/Guliver Photos
Бялата кожа е важна част от макиажа на гейшите. Гримът е може би малко артистичен за ежедневна употреба, но може да бъде приспособен лесно за жени, които натурално притежават такава кожа. Засилете ефекта със светъл фондьотен, черна очна линия, изкуствени мигли, червеникав руж за скулите, а цветът на червилото – кърваво червен. Дита фон Тийз ни напомня много на гейша, само дето косата й не е вдигната нагоре.

Снимка: GettyImages/Guliver PhotosВ стил Лолита
Гримът в стил Лолита е изчистен, без много натрупвания на основа, коректори и пудра. Основният акцент тук са устните и нищо друго. Единственото, което можете да добавите за повече невинност в погледа и спирала за удължаване на миглите, а цветът на червилото е преливащ – от розово в червено. За нагледен пример използвахме Дакота Фанинг.

В стил Жената вампСнимка: GettyImages/Guliver Photos
Жената вамп е властна, червеното е доминантен цвят, цветът на присъствието, особено по-тъмните му и матови цветове. За да постигнете визията на Амбър Хърд използвайте матово тъмно червило, много спирала за мигли и кафеникави сенки, които да създадат усещане за дълбочина на погледа. За да създадете усещането за студенина в излъчването на жената вамп – използвайте светъл фондьотен и пудра.

Снимка: GettyImages/Guliver PhotosВ стил Съблазнителка
Съблазнителката има игрив и закачлив поглед, който се допълва от мекия нюанс на червеното й червило, което в никакъв случай не е матово. За по-голям обем на устните използвайте допълнително гланц, а ако миглите ви са къси и не се извиват лесно, то се възползвайте от изкуствени такива, за да постигнете игривите нотки в погледа. Към очите добавете тъмни сенки, с които да постигнете ефекта котешки поглед като Кийра Найтли.