Празниците са времето, в което ни се иска да бъдем различни – по-красиви и с повече блясък. Ето няколко идеи, които, ако не сте пробвали, то сега е удобният момент да го направите.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosСложете изкуствени мигли, за да привличате внимание и да бъдете различни. Те винаги имат гарантиран успех – очите изглеждат по-големи и по-изразителни, а за да ги сложите не са ви нужни услугите на професионалист. Цялата магия можете да постигнете и сътворите сами у дома с помощта на комплект изкуствени мигли и лепило.

За повече блясък и свежест прибавете брокат, Снимка: Thinkstock/Guliver Photosкойто може да се превърне в акцент на грима ви. Начините да го използвате са разнообразни – на очите, на скулите, на устните. Бъдете внимателни с употребата му обаче – всички искаме да изглеждаме като красиви и блестящи Снежанки, а не като Снежната кралица, нали? Изберете си едно място, на което да акцентирате.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosОтдавна се каните да си направите опушен грим, но конкретен повод досега е нямало. Е, сега спокойно можете да експериментирате. Тъмните цветове като сиво, кафяво, черно и лилаво придават дълбочина на погледа. Ако се спрете на по-светли нюанси отново няма да сбъркате – сребристо, златно, зелено са подходящи цветове за коледните и новогодишни празници.

Искате още допълнителен празничен блясък? Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosСпрете се на пудра или фондьотен с перлени отблясъци. Текстурата и съдържанието са същите като на обикновените продукти. Единствената разлика са частиците, които ще накарат кожата ви да отразява цяла вечер всяка коледна светлина, идваща от светещите лампички. Допълнителен ефект – кожата изглежда по-гладка и по-млада.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosПоследната идея за празничен грим съвсем не е нова – от миналата година червеното не излиза от мода, както в подходящите нюанси за ежедневието, така и за по-специални поводи. И тъй като предстоящите дни спадат към втория случай, то сега е моментът да реализирате най-смелите си желания относно червения цвят – винено, пурпурно, та дори и електриково.