С наближаването на празниците, нас жените ни обзема едно приятно вълнение и хиляди въпроси – какво да облечем и как да постигнем най-добрия си външен вид. Освен дрехите и аксесоарите, имаме нужда и от безупречен грим, за да завършим ансамбъла.

Поради тази причина ние решихме да ви споделим 5-те най-често срещани грешки в гримирането с надеждата, че поне тази година ще ги избегнем и ще бъдем безупречни.

1. Да сложим грим на суха, белеща се кожа – това ще направи кожата да изглежда още по-суха и люспичките, които се образуват при такъв тип кожа, ще станат още по-видими. За да избегнете този неприятен момент, задължително преди да сложите фон дьо тен ексфоалирайте и хидратирайте. Използвайте основа без съдържание на алкохол или такава, която е на водна основа.

2. Грим, който е прекалено тъмен за вашата кожа – някои дами купуват гримове с няколко нюанса по-тъмни от кожата им, с надеждата, че по този начин ще си създадат готин мургав тен. Това, което постигат обаче е един много дразнещ неестествен цвят на лицето. Когато купувате фон дьо тен, трябва да го тествате на естествена светлина, върху китката, брадичката или най-добре врата. Той е продължение на лицето и за това при избора на цвят е най-добре да се ръководите от него.

3. Не се правете на клоун – гримирането е забавно и вълнуващо. Това обаче не значи, че и лицето ви трябва да има забавен вид. Изберете си само една част, на която да акцентирате – скули, устни или очи. Например, ако гримирате очите си драматично, в тъмни и наситени сенки, сложете безцветно червило и бледорозов руж и така те ще изпъкнат най-много.

4. Прекалено много молив на веждата – прекалено наситеният цвят на веждите е първото нещо, което страничният наблюдател забелязва. И след това… той няма да вижда нищо друго. Оказва се, че страшно много жени допускат тази грешка. Най-добрият начин е да изберете специално молив за вежди, чийто цвят е най-близък до този на косата ви и да го нанесете с тънка, твърда четка за сенки.

5. Преливането – преливането е тайната на професионалните гримьори. Благодарение на него те постигат безупречен грим. Основните и най-важни части от лицето, на които трябва да наблегнете в преливането са:

Линията около челюстта – ако преливането в тази част на лицето не е подходящо и плавно направено, може да я забележите от километри.

Руж на скулите – слагайте ружа много внимателно, за да изглежда естествено, а не все едно сте сложили точка червило и после сте я размазали.

Преливането на сенките на очите е много важно, когато използвате различни цветове. Можете да разберете, че преливането не се е получило, когато има груби и отсечени линии.