Проблемът: Къдрици, хвърчаща и накъсана коса


Решението: Кератинова терапия за косата. Ако имате къдрава и непокорна коса, сигурно често се чудите как да я укротите. Щом излезете от банята, докато косата ви все още е влажна, пада на меки и подредени вълни. Изсъхне ли – става въздушна, непослушна и стърчи във всички посоки. Кератиновата терапия може да промени това и да направи грижите за косата доста по-лесни.

Как действа? Кератинът образува тънък слой около косъма, който задържа влагата в него и възстановява структурата му. Това кара косата да изглежда гладка и подредена. Тази терапия е подходяща за сухи, накъсани, увредени от боядисване или къдрене коси. Кератиновата терапия се осъществява в няколко стъпки – реконструираща (нанася се подсилващ продукт, който заздравява кутикулата на косъма), възстановяваща (хидратира косата и създава гладкост) и защитна (придава сила и плътност). Как точно ще се прилагат продуктите зависи от степента на увреденост на косата. При силно увредена и накъсана коса, освен с продукта, тя се третира и топлинно, за да се усили действието му.

Къде? В по-големите фризьорски  салони.

Резултатите: Промяната в косата ви ще бъде видима в следващите от 8 до 12 седмици. За да удължите ефекта ограничете ползването на шампоани и балсами, които съдържат натрив хлорид, тъй като той разрушава кератиновите връзки.



Проблемът: Редки и къси мигли

Решението: Удължаване на миглите

Как действа: Екстеншънът се прави върху всяка една ресничка от миглите ви поотделно. Така миглите стават по-дълги и отпада необходимостта от подчертаването им със спирала, но продължават да изглеждат естествено.

Къде? Задължително при гримьор, който има лиценз за тази процедура. Все пак се работи в областта на очите.

Резултатите: Ще имате пърхащи мигли от 4 до 8 седмици.



Проблемът: Бързо лющещ се лак

Решението: Маникюр с UV-гел

Как действа: Да, може да имате перфектен маникюр с добър лак, без да прекарвате часове в салона за красота. Гелът изсъхва бързо и издържа до 2-3 пъти по-дълго от маникюра с обикновен лак. Нокътната плочка се подготвя по същия начин като за обикновен маникюр, но след като се нанесе цветът, се поставя под UV-светлина след всеки слой. Така се получава твърд и бързо изсушен цвят на маникюра. Може направо да бръкнете в чантата си, да извадите портмонето и да платите на маникюристката, а не както досега - тя сама да си вади парите оттам.

Къде? Маникюрът с UV лак се предлага във все повече салони за красота.

Резултатите: Издържа около 14 дни. Този вид лак е подходящ за маникюр и педикюр през лятото, когато отивате на почивка – не искате да стоите в салоните, но пък искате да изглеждате добре през двете седмици ваканция, които ви очакват.



Проблемът: Окосмяване по тялото

Решението: лазерна епилация

Как действа: Домашното обезкосмяване с бръснач може и да струва по-евтино, но е по-малотрайно като време, а и ефектът не е така добър като епилацията. Лазерът генерира светлинни импулси, които атакуват косъма. Най-общо казано, енергията прониква във фоликула и го разрушава. Болката може да се облекчи със специален крем.

Къде? В спа центровете, медицинските кабинети. Повечето хора имат нужда от около 5 сесии, за да се постигнат най-добри резултати.

Резултатите: Дълго време, индивидуално е и зависи от структурата на косъма. Процедурата прави кожата доста чувствителна, затова е добре да не се излага на пряка слънчева светлина. Използвайте слънцезащитни продукти.