6 вредни навика при гримирането, с които е добре да се разделите през идната 2016 година. 
 
1. Да пробвате цвета на нов фон дьо тен на горната страна на ръката си

Правим го често, защото не искаме да пробваме грима върху лицето си. Истината е, че колкото и близки да са по цвят ръката и лицето, не съвпадат изцяло. Затова, когато тествате нов фондьотен, просто сложете няколко щрихи върху лицето си, и то най-вече върху тези участъци, които задължително покривате. Само така ще сте 100% сигурни, че това е вашият нюанс.

2. Да заспите, без да си свалите грима

Принципно всички знаем, че това е много лоша идея. Де факто понякога ни се случва. Прибираме се твърде изморени или подпийнали и изобщо не ни се занимава да си мием лицето и да сваляме спиралата с тоалетно мляко. Истината е, че това е едно от най-лошите неща, които може да се случат на кожата - да прекара цяла нощ, покрита с дневния грим. Ако ви е по-лесно, използвайте кърпички за сваляне на грим само с вода, но задължително махнете грима си преди да заспите. 

3. Да очертавате с молив до ъглите на устните

Не го правете, освен ако не искате да създадете специална грим визия, напомняща 90-те години.

4. Да извивате миглите си, след като сте нанесли спирала

Извиването на миглите, след като е сложена спирала не само ги слепва, но и е предпоставка те да се пречупят. Правете го преди да потъмните миглите си.

5. Да добавяте лакочистител, за да разреждате засъхналите стари лакове

Лакочистителят е направен с цел да премахва лака, а не да го разрежда.

6. Да използвате гримове с изтекъл срок на годност

Внимателно следете колко е трайността на грима след отварянето му, особено ако става дума за бяла козметика, основа за грим и фондьотен. Периодът обикновено е от 2 месеца до 2 години.