Лори Лийб е закърмена с идеята за модата и красотата. От най-ранна възраст тя е убедена,  че кариера именно в тази насока е нейното призвание. Записва да учи в Института за мода, дизайн и реклама в Лос Анджелис. Започва кариерата си, като редактор. Нейния интерес я отвежда при звездния стилист Чарлийн Роксбъроу и тя става нейна асистентка. Там Лори се докосва до професионалния свят на модата и грима, и взема участие в множество реклами и кампании. Има удоволствието да работи със известни звезди, като Ева Лонгория, Джесика Симпсън, Нели Фуртадо и Тони Паркър.  През 2010 година завършва Академията „Всичко за лицето” и оттогава се отдава на истинската си страст – да помага на известните личности да подчертаят своята индивидуалност и природна красота.

Известната холивудска гримьорка е в България, за да представи водеща марка американска козметика. Възползвахме се от случая, за да й зададем няколко въпроса и да разберем какво е модно в „Града на ангелите” и какво мисли за българките.

Здравей, Лори. Как се чувстваш в България?
Здравейте. За първи път съм във вашата страна и е много приятно.

Какви тенденции в грима се налагат в момента в Холивуд?
Определено натурални, много неутрални и леки цветове. Ти отново носиш много грим на лицето си, но всъщност изглежда, че нямаш грим. Това, което се налага в момента са неутрални устни, неутралните очи с дълги мигли и очна линия. Също мисля, че светлите цветове са много подходящи. Неутрален цвят на лицето със светли блестящи устни и очи в сребърно и златно - това е много популярно в Холивуд в момента.

Какви ще бъдат цветовете на пролетта и лятото?
Тенденциите в цветовете за пролетта и лятото ще донесат много прасковени и коралови цветове. За устните ще са много подходящи лилавите нюанси. За скулите препоръчвам  отново коралово и прасковено.

Кои са най-големите грешки, които правят жените гримирайки се?
Най-голямата грешка, като че ли е, че жените не поставят правилната основа за тяхната кожа. Това, което трябва да направят е да отделят повече време за избор на правилния фондьотен и пудра, защото това всъщност е най-важното за едно лице.

Какво мислиш за българските жени?
Те са много красиви. Дори бих казала, че са природно надарени с красота. Това, което забелязах е, че имате много дълги мигли, както и прекрасна кожа, което е предпоставка за един чудесен завършек на грима, който правя сега.

Кажи ни някоя малка тайна, която жените могат да прилагат у дома?
За да направите устните си да изглеждат красиви и свежи, поставете вазелин на някоя стара четка за зъби. Започнете да търкате повърхността на устните си, докато „изчеткате” мъртвите клетки. Можете да добавите и малко захар и да разтъркате отново. Това освен, че ще премахне мъртвите клетки, ще придаде по-плътен вид и ще спомогне за дълготрайността на червилото ви през целия ден.

Ето кои са и петте стъпки на Лори за перфектно покритие на кожата на лицето:
1.    Поставяне на основа
2.    Задължително фондьотен
3.    Поставяне на основа за сенки
4.    Коректор за проблемните зони
5.    Пудра за матиране