Кайсията е известна с изключително благотворното си въздействие върху човешкия организъм.. Тя е истинска съкровищница на цял куп ценни хранителни вещества и микроелементи. Богатото съдържание на пектинови вещества, на витамините А и С, Е, РР и на витамините от В групата, на фибри, калий и лесноусвоими захари, превръщат кайсията в незаменим универсален лек.

Наред със здравословното въздействие, което оказва върху организма, това слънчево мъхесто плодче е и същински еликсир на младостта. Това си свойство кайсията дължина особено много на  голямото количество каротин. Витамин А, който се синтезира от каротина, помага на кожата в борбата й със свободните радикали, дарявайки я с мекота, нежност и блясък.
Кайсията не носи никакъв риск от каквато и да било алергична реакция, така че спокойно може да третирате лицето си с нея независимо от типа на кожата ви.

Избрахме за вас изключително ефективна маска с участието на този вълшебен плод , която лесно може да си я приготвите у дома.

Към маската >>

Съставки:

•    3-4 зрели кайсии
•    няколко капки зехтин за суха кожа или лимонов сок за мазна кожа

Измийте кайсиите и ги попарете в гореща вода. Внимателно ги обелете, отстранете костилките, поставете ги в купа и ги намачкайте на пюре. Към него добавете капките зехтин или лимоновия сок според типа на кожата ви. Нанесете внимателно маската върху лицето и шията и оставете да подейства 15-20 минути. Изплакнете със студена вода. Ще останете възхитени!