Колкото и да не се подготвяме за Свети Валентин и да отричаме празника, в един момент трябва да си признаем, че всъщност очакваме с трепет изненадата, която любимият ни е подготвил. Наше малко проучване (което в никакъв случай не може да се счита за представително), показа, че местата по ресторантите и заведенията са вече почти изчерпани. Ако дамите не са планували подобна вечер за 14 февруари, то изводът е, че любимият го е направил. Така че захващайте се – трябва да обмислите как да изглеждате зашеметяващо. От нас - няколко съвета за грима.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Малиново розово или рубинено червено

Червеното и розовото си остават цветовете на любовта и женското очарование, изключително подходящи за 14 февруари. Двата цвята остават и много актуални за сезона, особени два техни нюанса – малиново розово и рубинено червено. Преценете кой от двата би ви отивал повече и се сдобийте с червило и руж в този цвят.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Ако не разполагате с много време за гримиране

Ако цял ден на работа сте били без грим, и прибирайки се разбирате, че любимият ще ви води на вечеря по случай празника на влюбените, а и отгоре на това няма време за реакция, то изходът е само един – трябва да изглеждате зашеметяващо, като пропуснете някои от най-пипкавите процедури по гримиране. Нанесете крем, фондьотен, коректор.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

За да подчертаете очите без много старание за съчетаване на цветовете сенки, просто ги избегнете. Изберете очната линия – на мода се завръща по-извитият неин вариант (почти стил Клеопатра), в който сенките са сведени до минимум. Остава да сложите спирала, пудра, ръж и червило. Готови сте.


Ако сте с грима от работа и бързо трябва да се трансформирате

Когато тръгвате за работа на 14 февруари, имайте едно наум. Сложете неутрални сенки и грим като цяло, който по-късно вечерта лесно ще се трансформира в нещо изискано. Така например върху сенките в цвят охра спокойно можете да добавите тъмно кафяви и сиви, за да подчертаете окото. Очертайте с малко кафяв или черен молив за завършек. Освежете пудрата и ружа и сте готови за шеметна нощ.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Съобразете макиажа с това къде ще ходите

Не на последно място от значение за вашия грим е и мястото, на което ще ходите. Да, ама, как да разберете като е изненада? Предлагаме ви просто разрешение на сложната ситуация. Направете грима си по-лек, без да използвате силни и натрапчиви цветове. Ако половинката ви ви заведе в изискан ресторант, значи всичко е наред – нали не сте се намазали като за дискотека. Ако ли пък отидете в някой нощен бар, просто кажете, че ще отидете до тоалетната, за да се освежите. Там ще се трансформирате в дискотечна дива – с малко тъмни сенки, черен молив и блестящо червило.

И накрая - задължително изпробвайте нещо, което досега сте смятали, че не би ви отивало. Така вашето гадже или съпруг ще ви види в абсолютно нова светлина - по-романтична и освежена!