Сватбеният ден е един от най-емоционалните в живота. И като казвам емоции, определено не забравям, че освен целувки и усмивки, има и сълзи от радост, притеснение, а и доза нервност. Какво трябва да направим? Нищо кой знае какво, освен... да бъдем перфектни. От главата до петите. А това неизменно включва и сватбеният грим. Не забравяйте, че това гримът да е в крак с последните модни тенденции е не по-малко важно от следването на тенденциите в облеклото.
Сватбените тенденции за грим 2011 г. налагат използването на природната и спокойна гама от нюанси и цветове.

Сватбеният грим трябва да бъде много деликатен и естествен. Най-важното нещо е да се изберат правилните цветове. Не прекалявайте с ярките и интензивни нюанси, те са добри за купон, но не и за сватбената церемония. Ето някои съвети как да си направите природен сватбен грим, най-горещото за 2011 г.

Фон дьо тен
Избере продължителна основа, като покритие от слонова кост, бледо-розово или други естествени нюанси. Те изравняват тена на кожата и подчертават красотата й.

Руж
Същата основа, само че в малко по-тъмен цвят, можете да използвате вместо руж. Ако сте решили да използвате руж, изберете матов оттенък и никога не използвайте ярки, червено и тъмно-розови цветове.

Сенки
Опушеният грим е актуален и тази година. Той чудесно засилва красотата на очите.
Може да използвате някои сенки в кафяви, светлозелени или светлосини цветове. Не забравяйте, че сенките се използват като дреха за окото. За да омекотите погледа, използвайте топли и матови цветове . В зоната около очите заложете на различните нюанси на светлосиво и кафяво.
грим

Спирала
Ефектът на изкуствени мигли е модерен и през 2011 г. Но миглите трябва да изглеждат естествени и леко извити. За да ги подчертаете, нанесе черна, кафява или виолетова спирала. Важно е тя да бъде качествена и дълготрайна.
мигли

Червило
На първо място - използвайте червило, което е с добро качество. Изберете естествени цветове, като роза, рубинено стъкло и един от най-горещите цветове за следващия сезон - захаросан клен.

 

В зависимост от вида на грима, си предвидете от един до два часа в дена на сватбата. Винаги оставяйте толеранс от поне 10 минути между различните ангажименти за всеки случай. И най-точните сметки понякога илизат криви.

Задължително направете пробен грим - това ще ви спести много нерви и време в сватбения ден. На пробния грим ще прецените кои са подходящите за вас цветове, форма на миглите, нюанс на червилото и т.н. Често се случва бъдещата булка да хареса грим, който е видяла на снимки, но той не винаги е подходящ за тена на кожата, овала на лицето или формата на очите й. Тествайте! Пробният грим ще ви даде обективна представа и за това доколко е траен - трябва ли да подсилите очите, или ще заложите повече на основата.
грим

Бъдете красиви и естествени в най-вълнуващия ден от живота си!

Статията е подготвена за LadyZone.bg от гримьорката Симона Недева от Студио Грим.