Джина Брук – вече я познавате като един от известните гримьори в Холивуд. Тя отговори на всичките ви въпроси, свързани с красотата и съвършенството. Джина беше в България и даде ексклузивно интервю за LadyZone. Изкуших се да я питам какво смята за красотата на българките, дали звездите се изморяват да изглеждат перфектно през цялото време и как самата тя си почива. На вашето внимание са нейните отговори...

Не мога да не започна с първите ти впечатления от българските жени. Какво мислиш за българките?
Смятам, че костната ви структура е уникална. Винаги съм казвала, че скулите са като закачалка за лицето. Именно тези кости на лицето ви са разположени много високо и ви правят да изглеждате невероятно млади – с времето кожата се отпуска, но костите я държат високо и в това се крие целият трик. Смятам, че сте щастливки, че имате такава костна структура.



Чувала ли си нещо за българското розово масло?
По принцип работя с много и различни масла – смесвам ги с гримовете...

Да, но трябва да пробваш конретно това!
Няма да си тръгна преди да го пробвам и да си купя. Разкажи ми повече за него...

Изключително специфично за България, прави се от листата на розите чрез дестилация...

Това звучи много красиво. Задължително ще го пробвам.

Как реши, че ще се занимаваш с грим?
Преди да започна да се занимавам с грим, учех модна фотография в The Fashion Institute of Technology (TIF) в Ню Йорк. Един от моделите, които трябваше да снимам тогава, ме помоли да го гримирам за фотосесията. Снимките се появиха на страниците на списанията. Един фотограф ми се обади и ми каза „Искам да те наема да гримираш за една кампания” и аз знаех, че това е момент, който ще промени моята съдба.

Сега гримираш известни личности като Мадона, Опра Уинфри, Джесика Бийл, Наоми Кемпбъл и много други. Представяла ли си си тогава, че ще работиш със звезди от подобен ранг?
Не, никога не съм си представяла подобно нещо. Знаете ли, ние живеем в свят, в който всички са полудели по знаменитостите и затова ми е много приятно да работя с тях, но преди всичко аз работя с всички хора – дори напълно обикновени, които намирам за много интересни и се забавлявам с тях.

Смяташ ли, че звездите са изморени от използването на грим и от старанието да изглеждт перфектно всеки ден?

Някои обичат да се гримират всеки ден, други – не. Много зависи за кой точно говорим. Някои от тях не носят никакъв грим в ежедневието си. За пример мога да дам Мадона – тя не е от хората, които държат да са гримирани през цялото време, но когато е на турне или се снима, тя трябва да изглежда добре.

Какви са последните тенденции в грима?
Знаете ли, аз не вярвам в тенденциите, защото те са причината всички да изглеждат по един и същи начин. Също е и начин списанията да продават – много е трудно всеки месец да представяш актуалните тенденции, за да имат причина хората да купуват броя. Смятам, че младите жени специално, трябва да се фокусират върху своята индивидуалност повече, отколкото да приличат на някой друг.

Значи всичко е много индивидуално и тенденции не съществуват?
Да. Спомням си, когато трябваше да правя фотосесия с фотографа Стивън Клайн, арт директорите искаха всичките шест модела да изглеждат по един и същи начин. И въпреки че гримът беше лек и естествен, не всяка от тях изглеждаше добре с него. Затова казвам, че към грима на всеки човек трябва да се подхожда индивидуално, за да може да изкараме неговите най-хубави черти на показ.

Забелязвам, че много обичаш шапки.

Да, харесвам аксесоарите и почти винаги съм с шапка.



Ако трябва да избереш само един продукт, кой би бил той?
Коректор, защото с него изглежда, че имаш перфектна кожа.

Ако красотата можеше да се измерва с някакви единици, какви трябва да са те според теб?

Като гримьор, аз гледам лицето и се фокусирам върху чертите на човека, които най-много изпъкват и биха извадили на показ най-доброто – кожа, очи, устни. Ето така гримьорите измерваме красотата – правейки хората красиви чрез изваждането на техните индивидуални черти. Червените устни могат да изглеждат добре на мен, но на теб да не ти отиват, както и обратното. През повечето време, прекарано пред огледалото, ние се взираме предимно в недостатъците на лицето си и правим какви ли не трикове, за да променим нещата. Красотата може да се измери с това да приемем себе си такива каквито сме и да наблегнем на своите предимства.

Правила ли си си някакви козметични операции?

Не.

А против тях ли си?
Не, не съм против тях. Това против, което съм е, както казах, когато жените се опитват да не изглеждат себе си. Това не е красота.

Каква е представата ти за перфектната почивка?
Много простичка и лесна – ако не мога да избягам, просто чета книга.

От толкова много работа нямаш време за почивка?
Винаги намирам време да се наслаждавам на живота – не съм типичната американка, която работи 12 месеца в годината. Вземам си отпуска задължително два, дори понякога и три месеца. Пътувам с моето семейство, с което посещаваме обикновени места, на които си хапваме хубава храна, релаксираме и четем книги.

Какви са твоите специални пожелания към красивите читателки на LadyZone?

Не се страхувайте да поемате рискове, пробвайте нови неща, дори и да смятате, че не ви отиват. Никога не бях носила червено червило преди да родя. Когато родих, не разполагах с много време да се гримирам, но когато сложих червено червило, това ми помагаше моментално да се преобразя и да се почувствам по-добре. И дори започнах да получавам повече комплименти... Така че, дами, изразявайте себе си чрез грима!