С продуктите, с които разполага всяка домакиня, се правят чудеса – за здрава и бляскава коса, за мека кожа, против целулит и бръчки. Днес обаче ви предлага изпитани рецепти със съставки от кухнята, които ще заздравят ноктите ви.

Бира, зехтин и ябълков оцет за заздравяване на нокътя

Затоплете 50 мл зехтин в микровълновата. Добавете към него ябълков оцет и бира (отново по 50 мл). Накиснете ноктите за десетина минутки, след което изплакнете. Поради натуралното естество на продуктите, може да правите кисненето толкова често, от колкото се нуждаят вашите нокти.

Маска с лют червен пипер за нокти, които се чупят

Смесете 1 супена лъжица крем за ръце с половин супена лъжица лютив червен пипер. Ако сместа е прекалено гъста, добавете и малко вода. Намажете ноктите и кожичките добре и изчакайте 15 минути преди да измиете. Може да правите маската два пъти в седмицата, а останалото количество от нея да оставите в хладилника за следващия път.

Мента и лайка за още по-здрави нокти

В купа сложете по една супена лъжица сухи цветове от лайка и сушена мента. Залейте с вряща вода и оставете да пуснат от прекрасните си съставки във водата за около 2 часа. След това прецедете добре с марля. Към водата добавете малко зехтин и пшенично брашно, с което да уплътните консистенцията, така че да се получи полугъста каша. Намажете ноктите и кожичките и оставете да действа 30 минути, след което изплакнете. Добре е да правите маската веднъж седмично.