От детството си спомням светлозелените релефни купички, в които се хранехме вкъщи. Бях злоядо дете и вместимостта на една такава купичка ми се струваше огромна. В детската градина пък ни сипваха супа и компот в купички от алпака – грозни, скучни и еднакви за всички. 

Може би някъде в тези години се е родила любовта ми към цветното и различното. За единичните бройки керамични чаши вкъщи вече почти няма място. Може би е ред на купичките за храна.

Прекрасните купи на Хадеми



Тя е родена в Токио, Япония, където завършва специалност моден дизайн. В родната си страна е артистка, певица и модел. Когато се премества да живее в Ню Йорк, новата среда поражда у нея нов интерес – към керамиката. Надява се, че хората ще реагират на работата й така, както реагират на едно красиво цвете. Със тях Хадеми иска да дари на хората любов, мир, щастие, смях, здраве и мечти.

Купите за глазирани отвътре, в различни, пролетни цветове, и с малък, катерещ се по стените на купата ангел с крила. Ето това е детайлът, който ме спечели тотално.

Керамиката е ръчно правена и никоя купичка не прилича на другата. Всяка е по своему оригинална и различна, което я прави абсолютно уникален продукт.

Магазинът на Хадеми в etsy, където могат да се поръчат и закупят купичките.