Почистващо мляко за лице
Като говорим за почистващо мляко за лице, имаме предвид истинско мляко – прясно и неизварено, а не онези познати ти ни козметични продукти, които също се наричат млека. Със същия успех, както с тях можете да почистите кожата на лицето с прясно мляко, което не е варено. Поставете на памучен тампон и обтрийте кожата. Още една идея за домашно почистване е бадемовото олио, с което можете да процедирате по същия начин.

Овлажняващ продукт
За нормална кожа: смесете 1 чаена чаша кисело мляко, 1 супена лъжица прясно изцеден портокалов сок и 1 супена лъжица прясно изцеден сок от лимон. Нанесете на лицето като маска. Отмийте след 15 минути. За суха кожа: смесете равни части овесена каша и мед. Повторете нанасянето и отмиването. Освен, че ще овлажни кожата, ще подейства и като добро почистващо средство.

За по-мека кожа и кожа без бръчки
Добър домашен помощник за предотвратяване появата на бръчки е рициновото масло. С напоен памучен тампон можете да обтривате кожата на лицето, след което изплаквате.

Подхранваща маска
Смесете 1 супена лъжица мед и 1 супена лъжица заквасена сметана. Ако е нужно пасирайте до получаване на еднородна смес. Нанесете на лицето за 5 минути и изплакнете.

За избелване и проблемна кожа
Ако кожата ви има някакви несъвършенства или просто искате да я избелите, използвайте един суров картов, който сте разрязали на две. С въртеливи движения мажете кожата с него.

Домашен слънцезащитен лосион
Изцедете сок от 1 краставица и добавете равни части глицерин и розова вода. Разбъркайте до получаването на еднородна смес. Охладете в хладилника. Нанасяйте преди излизане от дома. Домашният лосион действа разхлаждащо.