Валерия Лукянова – така се казва човешката Барби. Тя е с дълга руса коса, големи очи, тънък нос, още по-тънка талия, копринено гладка кожа и дълги крака – истински еталон за кукленска красота.



Много хора се чудят колко ли пластични операции е претърпяла девойката от Одеса, за да се сдобие с тези форми. А може би всичко е много по-просто и евтино.

В интернет девойката с кукленска красота се подвизава с много никове - Нахема (богинята на хаоса), Nagval (дух пазител, астрален воин), Amatue (име на една от владетелките на маите), Felomena (име на тайнствена планета, двойничка на Земята), Елон Дриалит. Валерия се интересува от астралните пътешествия, сънища, видения и прераждания. Тя изнася и лекции по тези теми, от които се счита, че печели доста добре. Кукленските черти според нея били присъщи на аристократите от съзвездието Плеяда. Именно оттам идвала и нейната необикновена външност.


Голям, по-голям, най-голям - бюстът


Първите си снимки Валерия започва да публикува в интернет още през 2002 г. Заради външния си вид веднага предизвиква интереса на хората не само в Украйна, но по цял свят. Одеската богиня има не малко последователи, които оставят мили коментари под всяка нейна снимка, купуват й подаръци, изпращат ги по пощата и дори лично пътуват до Одеса, за да видят своя идол. Тя не веднъж е споменавала, че има една-единствена операция – за увеличаване на бюста. Но дали това е истина?


Много украински блогъри се обединиха около идеята да докажат, че всички снимки на „куклата” Валерия са лъжа. Тънката талия, големият бюст и чертите на лицето, подобни на Барби, според тях, тя постиха с… фотошоп. Говори се, че в дома й щорите винаги са плътно спуснати, за да не може някой да я снимка. Има само 2 или 3 приятелки, но и на тях е забранено да я снимат. Познатите й я определят като симпатично момиче, но в никакъв случай с отличителна красота. На тези подозрения Валерия отговаря така – „Имам много активен живот и нямам време да се шляя по улиците”. просто излизам много рядко.

Нарцисизъм

Според психоложката Мария Чижова поведението на Валерия е особен вид нарцисизъм, съчетан с дисморфофобия (когато човек с нормална външност не се харесва и се старае всячески да се промени).


Независимо от всичко обаче е факт, че в продължение на много години Валерия успява да задържа интереса на хората към себе си.