Колкото и да се бави, пролетта все пак ще дойде съвсем скоро и ще ни се иска кожата, която показваме, да е съвършена. Ето няколко идеи в тази посока:

Антиоксиданти против стареене

Хранете лицето си с антиоксиданти. Те са онова вълшебно средство, което се грижи за свободните радикали, които съсипват тена и здравия вид на кожата ви. Съветът е да похапвате колкото можете повече плодове. Не какви да е, разбира се. Насочете се към авокадо, череши, боровинки и пъпеш. Набавяйте си протеини  - яжте риба, пиле и черен боб. Накрая не пропускайте броколите, гъбите, зелето и червените чушки. Във всички гореизброени вкусотии има минерали, етерични масла и витамини А и С, които пък от своя страна стимулират кръвообращението и даряват на кожата здравословен блясък, казват от ivillage.com. В крайна сметка, ако това работи за Кейт Хъдсън и Деми Мур, определено си струва да се пробва.

Заложете не бета каротин

За да имате блестяща кожа, трябва да внимавате какво включвате в менюто си. Хранителен режим, в който присъства бета каротина, ще си спестите грижи, като суха, повехнала кожа и освен това ще редуцирате появата на фини линии и бръчки. Къде можете да намерите бета каротин? В морковите, динята и папаята, а също и в броколите и спанака. Освен всичко останало те се задържат в кожата и ще ви помогнат да се защитите от вредните UV-лъчи през лятото. Опитайте днес, за да ви благодари утре кожата ви.

Ботаническа красота

С възрастта кожата ни започва да произвежда по-малко мазнини, а в растенията се съдържат доста, които ще подпомгнат на възстановяването й. В нара, аргана, водораслите, розите, бадемите и морковите има естествени растителни мазнини, които се абсорбират бързо и доставят витамини, антиоксиданти и освежават клетките на кожата.

Чиста и обгрижена кожа

Никога не подценявайте ролята на добрата поддръжка, независимо дали това касае кожата, косата или цялото ви тяло. И тъй като днешната ни тема е свежата, блестяща кожа, ето какво е добре да правите за нея: започнете, като премахнате всичкия грим и ежедневна мърсотия. Освежете я, като постоите на пара - използвайте гореща вода, в която сте капнали две капки етерично масло. След това нежно ексфолирайте. Почистете черните точки и пъпчици с чисти ръце, а после нанесете успокояваща маска с минерали. Накрая овлажнете с любимия си крем или серум, като не забравяте за зоната около очите да използвате специален продукт.

Ексфолирайте и тялото

Ексфолирането ви отървава от мъртвите клетки, които правят тена ви сив и оставят място за прекрасната ви нова кожа. Изберете скръб, която пасва на вашия тип кожа. Мазната например може добре да понесе такава с по-големи гранули. Чувствителната пък се нуждае от по-фини. Във всеки случай, винаги овлажнявайте след това, за да не се получите нежелан сух ефект. Имайте предвид, че кожата по тялото ви е по-дебела от тази на лицето и може да понесе доста по-грубо третиране.
Купете си четка от естествен косъм и с дълга дръжка, с която  да „срешите” тялото си, преди да влезете в банята. Така ще премахнете мъртвите клетки, а и самите вие ще се чувствате по-свежи и по-активни.
Ако нямате толкова време, просто смесете малко хладка вода с една чаена лъжичка захар и масажирайте. Важно е кожата на лицето да е влажна. Продължете около 1 или 2 минути.Това всъщност е естествен ексфолиант за поизсушената ни след зимата кожа. За цялото тяло, добавете зехтин или кокосово масло, тъй като е по-хидратиращо.

Очаквайте продължение.