Голяма част от жените не знаят как да се грижат подобаващо за миглите си. Важно е обаче да ги поддържаме красиви и здрави, защото именно те придават бляскав вид на лицето и правят чудеса с впечатлението, което оставят очите ни:

Правило номер 1:
Не забравяйте да махате грима си вечер

Може и да е очевидно, че не е хубаво да си лягате с грим, но всяка от нас забравя да го махне понякога. Ако спите със спирала е много вероятно миглите ви да пооредеят, защото тя е причината да падат преждевременно.

Правило номер 2:
Сресвайте ги

Купете си четка за мигли и ги разресвайте по няколко пъти сутрин. По този начин ще си спестите слепванията между отделните косъмчета и ще създадете впечатление за повече обем и плътност.

Правило номер 3:
Подхранвайте

Какво правите, когато искате косата ви да изглежда добре? Подхранвате я. А миглите? Използвайте четка за мигли или пръстите си, за да нанесете натурален вазелин. По този начин едновременно ще ги подхраните и ще им помогнете в растежа. 

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Правило номер 4:
Не си търкайте очите

Ако разтърквате твърде грубо очите си, можете да изтръгнете част от миглите си от "корен". Ако усещате сърбеж, пробвайте с лек масаж.

Правило номер 5:
Избягвайте изкуствените мигли

Знаем, че те са чудесно допълнение към специалните вечери, в които искаме да се гримираме като звезди. Дори и само с по-гъсти ресници и без грим, разликата е видима. Обаче... лепилото, с което залепвате изкуствените мигли може да повреди истинските ви ресници. Така че - използвайте първите колкото е възможно по-рядко.

Правило номер 6:
Внимателно с извиването на миглите

Ако използвате от онези уреди, които извиват миглите ви заедно със спиралата, бъдете внимателни и не стискайте прекалено силно. Ако почувствате дръпване в корена на миглите, спрете! Много е възможно да изтръгнете няколко косъмчета и това е точно толкова лесно, колкото е да ги извиете.

Правило номер 7:
Починете си

Ако носите грим постоянно, може да ви е трудно да си вземете "почивен" ден, в който да не ползвате разкрасителни продукти. Понякога обаче миглите ви имат нужда от това. Също и кожата ви. Набележете си ден без грим или поне изберете да подчертаете друга част на лицето си - например устните. Важното е да не ползвате спирала 7 дни в седмицата, защото ресниците ви имат нужда да "подишат".