С наближаването на коледните празници е хубаво по-отрано да се подготвите или поне да се информирате за тенденциине в празничния макиаж. Така ще си помогнете на тържествените вечери и купони да изглеждате "ком ил фо" или наистина ослепителни! Веднага ще ви направи впечатление, че някои от тук предложените съвети са контрастни и противоречиви на общия моден тон за тази зима. Но нали са празници и какво по-хубаво от това да сме пъстри, ярки и бляскави в унисон със сияйния и искрящ дух на Коледа и Нова година.

1. Заложете на ярките устни

Не обичате червено? Не свързвайте всеки път яркия цвят на червилото си с плътния червен нюанс. Цикламата например придава жизнерадост, а и загадъчна нотка. Червило с цвят роза или люляк пък ще влеят искрица свежест и топлина в цялостното ви излъчване.

 

2. Свежи и "смели" сенки за очите

Отървете се за известно време от традиционните за студения сезон цветове, характерни за опушения поглед, като кафяво, сиво или черно. На празничната вечер бъдете колкото се може по-ярки и пъстри. За да подчертаете празничното си настроение, оцветете клепачите си в дръзки и сияещи нюанси, като жълто, лилаво или оранжево с помощта на сатенени гримове. Нищо, че е зима. По-важното е друго – празник е! Вечното правило за хармония между цвета на устните и този на сенките обаче си остава в сила!

 

3. Тематични нокти

Помислете за декорация върху ноктите си в зимна или коледна тематика, като например снежинки, захарни бастунчета, елхови клонки, звездички, бели мечета, джуджета и т.н.

Снимка: thenailteacher.com

 

4. Апликации и рисунки върху лицето

Особено впечатляващи са апликациите и рисунките като акцент на общия макиаж под формата на изображение отново с коледна тематика - снежинки, звездички, сърчица и т.н.

 

5. Експериментирайте с прическата

Ако досега при всеки празничен повод сте акцентирали на романтичните къдрици, сега е моментът да бъдете по-смели в решението си и да придадете на косата си екстравагантен и впечатляващ вид. Особено актуални напоследък са т.нар. flowy вълни в ретро стил. Нежно преливащите една в друга извивки ще влеят изключителна грация и женственост на визията. Друга добра идея са разголените рамене и високо прибрания на красиви леко падащи букли кок. С топирани буйни къдрици пък ще изглеждате по-различна от всякога и атрактивна.

 

6. Заложете на бляскавия прашец

Придайте сияние, елегантност и аристократизъм на излъчването си през празничните зимни вечери, като не пестите бляскавия прашец за лице и коса. Смело използвайте блестящи сенки за очи, крем-илюминатори или бляскава пудра. Естествено, за да останете в границите на добрия вкус, във всяко едно отношение проявявайте чувство за мярка.

 

7. Блясък и в ноктите

Покрийте ноктите с блестящ лак. Има много начини да го постигнете. Иновациите в дизайна на ноктите потвърждават това. Дали ще изберете холографски лак или магнитен маникюр, начините за постигане на металически отблясък и ослепителна лъскавина са многобройни.

Снимка: blog.planetbeauty.com