Постоянно си губя обиците!

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosКопчета, копчета, копчета. За какво можете да ги използвате освен да пришиете към дреха? Отговорът е много прост – Когато свалите обиците от ушите си, за да не се губят, просто ги комплектовайте на едно място като ги пъхнете в дупките на най-обикновени копчета. Така красивите аксесоари ще си стоят заедно и когато решите отново да се накичите с тях, ще знаете къде са.

 

Имам чорапогащници, които са сдали багажа!

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЕто го решението – изрежете горната част, където материята прилепва за дупето. Нужни са ви само крачолите, които колкото по-разръфани са – толкова по-добре. Остава да ги „обуете” на ръцете и сте готови за парти, точно като моделите на дизайнерката Моник Люилие.

 

Ноктите ми са жълти! Помагайте!

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosИмате пожълтели нокти от непрестанното лакиране с тъмни цветове? Ето едно натурално домашно решение – натъркайте ноктите със стара четка и малко паста за зъби. За по-голям ефект добавете малко лимонов сок. Ноктите ви ще избелеят моментално.

 

Трябва ми експресно решение за съхнене на нокти!

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Спреят ви за бързо съхнене на лак е свършил, но затова пък разполагате със спрей за готвене (някои го наричат и спрей за печене). Напръскайте лакираните нокти със второто, за да изсъхнат по-бързо.

 

Как да си накъдря косата без ролки?

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

В момента не можете да намерите ролките си за коса, но много искате да оформите буйната си грива в красиви къдрици? Вземете ролките на използвана тоалетна или кухненска хартия, навийте косата около тях и подсигурете с малък ластик.

 

Пяната ми за бръснене свърши? Някакви идеи?

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Подготвяте се да си избръснете краката, но в този момент осъзнавате, че пяната за бръснене е свършила. И все пак искате да се избръснете. За по-меко сцепление межди кожата и бръснача, най-щадящият продукт, който можете да използвате е балсамът за коса.