Наред с удивителните си хранителни свойства, благодарение на всичко, което се съдържа в неговото масло, авокадото се нарежда между най-добрите природни еликсири за кожата. Неслучайно авокадовото масло е безценна суровина за козметичната индустрия, тъй като влиза в състава на огромен брой маркови продукти. Ето накратко по-важните и съществени качества, които превръщат този плод в естествено козметично средство за подмладяване и разкрасяване:

1.Авокадовото масло притежава мощни антиоксидантни свойства

На първо място маслото от авокадо е известно със силно изразените си антиоксидантни свойства. Изобилието на витамин Е в него го превръща в незаменим помощник в битката срещу стареенето и в борбата със свободните радикали. Както е известно още витамин Е защитава кожните клетки от окисляване.

Безценното авокадо >>

2. Маслото от авокадо е богато на Омега-3

Благодарение на Омега-3 мастните киселини в състава си, авокадовото масло предпазва кожата от негативното влияние на UV-лъчите. Затова е и препоръчително за третиране кожата през лятото и особено подходящо за малките деца. Предотвратява риска от появата на старчески петна и рак на кожата. Маслото от авокадо е идеално за суха, дехидратирана и увредена кожа. Увеличава нейната еластичността и блясък.

Маски с авокадо за суха кожа >>

3.Изобилства на витамии

Благодарение на пъстрото си изобилието от витамини - A, E, D, B1, B2, K, PP, авокадовото масло оказва вълшебно въздействие върху целия организъм и особено върху кожата на лицето. За да подобрите общото състояние на вашите коси, нокти, кожа и на целия си организъм, приемайте по една чаена лъжичка масло от авокадо 2 пъти на ден, 30 минути преди хранене в продължение на най-малко един месец.

Банан и авокадо за суха и изтощена коса >>

4. Подходящо е за всеки тип кожа

Независимо от високото си маслено съдържание авокадовото масло е подходящо за всякакъв тип кожа и спокойно може да се използва ежедневно. Действа като естествен хидратант, тонизира и стимулира производството на колаген, правейки кожата мека, еластична и сияйна.

Как да си отгледаме авокадо? >> 

5. Изглажда по-явните бръчки и заличава фините

За разлика от много други естествени природни продукти, авокадовото масло може да се използва директно и в натурално състояние като крем против бръчки около очите и устните както и на челото, шията и деколтето.
Цялата тази палитра от незаменими качества са чудесен повод да превърнете авокадото в перфектна подмладяваща маска.

Високомасленият плод, обелен и почистен, е достатъчно само да бъде пасиран, и се превръща в идеална маска за лице и деколте. Освен че овлажнява, тонизира, подхранва и подмладява кожата, авокадо масло, благодарение на антисептичното си действие, лекува и възстановява наранената или възпалена кожа.

Може да си я приготвите по следния начин:

Половин обелено и почистено авокадо се намачква, добавя се 1 ч.л. фини пшенични трици и 1 ч.л. кисело мляко за избелване. Получената каша се нанася на равномерен слой върху лицето и след 20 минути се измива с хладка вода. Ако кожата ви е твърде суха, направете маската само и единствено от почистеното и намачкано авокадо.