Какво да си откраднем от тайните за разкрасяване на жените от Изтока? Ами, само екзотика, благоуханни аромати и красиви цветя, разбира се! Когато търсите определена козметика, гледайте тя да съдържа пачули за изглаждане на бръчките, ший за овлажняване на кожата, жасмин за... всъщност вижте сами.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosМасло от ший
Направено от ядките на ший, маслото притежава същите разкрасителни способности като какаовото масло, но омекотява по-добре кожата. Най-важното е, че се абсорбира лесно от кожата и не оставя мазни следи. Това го прави една от най-подходящите разкрасителни съставки от Изтока за овлажняване на кожата.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosХибискус
Цветовете на прекрасното и уханно цвете се използват широко в козметиката. Те са отличен източник на алфа-хидрокси киселини, които успешно помагат за изглаждане на бръчките и за подобряване цялостния вид на кожата. Крем за лице с хибискус е чудесно решение за гладка и мека кожа.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosПачули
Уханната билка се използва от източните култури от дълги векове назад във времето. Със своя характерен мирис, пачули се използва в масажни масла и продукти, както и такива против изгаряния на кожата заради своите благотворни свойства. Парфюмерийната индустрия също се възползва от невероятното му ухание.

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosФранджипани
Дори името му е екзотично. И не само – ароматът е опияняващ и запомнящ се. Цветето франджипани е едно от най-високо ценените разкрасителни съставки на Изтока. Използва се широко екстракт от него в парфюмите и одеколоните. А вие можете да си сложите едно в косата – за специален случай или за всеки ден.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЖасмин
Още едно цвете, на чийто аромат можете да се наслаждавате с часове. Основна съставка е на много парфюми, кремове и шампоани.Освен всичко има и висока антиоксидантна и антиканцерогенна активност. Още една причина да си купувате козметика, в която има жасмин.