Снимка: GettyImages/Guliver PhotosРуса коса и червени устни
Русата коса и червените устни си остават запазена марка и отличителен знак на именити актриси от миналия век като Грейс Кели и Мерилин Монро. Червените устни в последните 1-2 години просто не си отиват от мода, а русата коса в модерните ни времена е нарицателно за кокетство. Имайте предвид, че червеното червило изисква повече внимание при нанасянето и повече поддръжка през деня. Същото се отнася и за русия цвят на косата, който не е естествен. Боядисването трябва да става на всеки 3 седмици, ако не искате да ви се личат тъмните корени. Днес такава визия поддържат Гуен Стефани, Кристина Агилера.

Снимка: GettyImages/Guliver PhotosПрическа боб
Т.нар. прическа боб (каре) прави своя дебют през 20-те години на миналия век. Популяризират я актриси като Клара Боу и Джоан Крауфорд. Тогава модата е малко по-различна от днешната – боб представлява прическа, при която косата е подстригана на каре (най-често с дължина до брадичката), бретонът също е на черта. Днес прическата е много предпочитана от дамите, защото е лесна за поддръжка, а вариациите са много, както и дължините и цветовете. Най-известните представителки на фризурата са Виктория Бекъм, Дрю Баримор и Кейти Пери.

Снимка: GettyImages/Guliver PhotosПрическа с ретро вълни
Както и да ги наречем тези красиви и бляскави вълни, те си остават класика особено за Холивуд. В началото на миналия век е нямало известна актриса или певица, която да не си е правила подобна прическа. И все пак първата вдъхновителка на прическата е американската актриса Вероника Лейк. Прическата можете да си направите у дома с помощта на маша и стилизиращ продукт. Съвременни красавици с ретро букли – Тейлър Суифт, Кристина Агилера, Марая Кери, Дженифър Лопес.

Снимка: GettyImages/Guliver PhotosМега дълги, изкуствени мигли
Ако искате бързо да се преобразите в жена с кукленско излъчване, то дългите мигли са най-лесният начин. Пазарът предлага множество алтернативи за жени, които не притежават естествено дълги и гъсти мигли – удължители и изкуствени такива. Емблемата на изкуствените мигли е Туиги, която става известна именно с големите си изразителни очи през 60-те години на миналия век. Ние смятаме, че Зоуи Дешанел много прилича на нея.

Снимка: GettyImages/Guliver PhotosУлтра къса коса
Ултра късата прическа става популярна през 20-те години на 20 век, след което малко по-късно Голди Хоун показва колко секси може да е една жена с много къса коса. Днес ултра късата коса циркулира из средите на известните, без това да прави впечатление на никого – косата е къса и стилна, лесна за оформяне и поддържане, а единственото нещо, което трябва да направите сутрин след душ е да я фиксирате с малко пяна. В това амплоа можем да видим и сме виждали звезди като Виктория Бекъм, Шиниъд О’Конър, Риана, Ема Уотсън и много други.